Leftover Pussy

twiggy1
Det här är Twiggy. Hon hittade inte hem igårkväll så tills ägarna hör av sig så bor hon hos mig. Hon sover för det mesta och gillar torrfoder, kli på magen och att skalla en i ren tillgivenhet.
Jag återkommer om hur det går för henne.

I princip varje intervju med Arctic Monkeys nämner hypen. och i varje intervju beklagar sig Arctic Monkeys över antingen faktumet att de hypas eller att hypen nämns.
men vad sjutton kan dom vänta sig då? varje band har något speciellt som tas upp i intervjuer. på gott och ont. det är knappast som om en tidning kan få för sig att ha en story om det nya i att 4 killar har ett band med gitarrer och trummor.
Har ett band polisuniformer så får dom finna sig i att bli intervjuade om det. och inte pretta sig och säga "kan ni inte fråga om något annat". skärp er då och kom med något annat som man kan skriva om.
fast jag klankar inte ner på Arctic Monkeys. dom verkar ok. det är bara ett väldigt vanligt förekommande fenomen hos band att hålla på så. Sahara Hotnights blir förbannade för att alla i 3 års tid bara pratade om att de bara var tjejer.

och jag har för mig att det var nightwish som beklagade sig vara så trötta på sin hitlåt eftersom de manglat den så länge innan de blev kända. dom skulle vara tacksamma över att folk överhuvudtaget ville lyssna på skiten. skulle inte förvåna mig om att en av anledningarna till att dom splittrades var för att dom inte kunde komma på någon mer hit.

nu ska jag titta färdigt på tv. imorgon ska jag till arbetsförmedlingen. det blir ett äventyr.

ammer ner

vivaIda hade kalas igår. Det var egentligen meningen att vi skule mötas i stan, men eftersom ida hade städat så blev det en lägenhetsfest istället. se bifogad bild. det blev delade läger av någon anledning, men jag är inte direkt typen som vill att precis Alla ska umgås och ha det trevligt. Bara dom jag känner och tycker om. Så just därför blir jag förbannad när folk är otrevliga. Men i stort var det trevligt och jag blödde bara lite. Jag blev bara lagom full och inte aggressiv.
 
Sen idag när jag skulle åka hem med vagnen från brunnsparken så hoppar jag på 11:an mot Bergsjön. Men när jag drömmer mig bort med en riktigt bra låt så ser jag plötsligt att spårvagnskuren som närmar sig inte ser direkt modern ut. och jag ser att 11:an helt jävla plötsligt är en 4:a. till Angered. Angered är som en öststat ibland. så jag rusade ut och turligt nog var jag vid gamlestadstorget så det var bara att byta. skumt.

Jag gillar verkligen annika lantz. Men häromdagen var hon direkt ohyfsad. Efter en låt av Mary J Blige var hon och Carina Berg(?) överens om att det var otroligt bra musik som valts till programmet den dagen. Men då The Slaves spelades minuten efter så började dom beklaga att programmet skulle avslutas med den när nu all annan musik var så bra. "usch så tråkig".
Jag kanske inte är ett fan av the slaves. men allmänt hyfs i radio brukar vara att inte hacka på de artister som framförs. Eller så bör det iallafall vara rättvist på så sätt att programledare med "bättre" musiksmak ska kunna slänga skit över det som de tvingas lyssna på också.
Nu ska jag duscha och åka och titta på schlager.

Ledin gör officiella VM låten. nästan så man börjar blöda igen.

blowgun? I was thinking along those lines.

grahamarmyNi har kanske hört om historikern som hamnade i blåsväder för att han påstått att gaskamrarna i Auschwitz var en bluff, att Hitler inte hade någon insikt i förintelsen och att de flesta som omkom gjorde det på grund av sjukdomar. När man hör talas om folk som förnekar förintelsen tänker man nog "nassejävlar" ganska så snabbt. Och jag är definitivt en av dom som tycker att yttrandefrihet är skitbra, så länge det inte är några som jag absolut inte håller med om som får komma till tals. Vettigt, vanligt och fullständigt odemokratiskt. Men utan att veta allt om bakgrunden till denna historia så tycker jag att det är Väldigt märkligt att historikern dömdes till 3 ÅRS fängelse. Folk får mindre straff för våldtäkt, misshandel och andra saker som gör mycket mer ont än dålig forskning.


Mamma ringde häromdagen. telefonsamtal från föräldrar funkar precis som effektivitetsautomater. Som ett mynt som trillar ner och vrider igång tiden igen. En lätt panik sprider sig och man är helt plötsligt världens mest vuxna människa.
Att känslan går över efter 1 timme och att man återgår till managerläget i FIFA 06 är ju förvisso ett problem.
Men nu gällde det inte skola eller arbetsförmedling eller framtid. Det gällde Åsa. en flicka jag var kär i under mellan/högstadiet. hon var nygift enligt tidningen och antingen gravid eller så hade hon redan fött en unge. Väldigt märkligt.
Det är den andra av mina skolförälskelser som helt plötsligt skaffar barn och stadgar sig. inte för att det är något jag önskar mig överhuvudtaget.

Det är bara en skum känsla..att någon som är lika gammal som jag kan leva ett så totalt annorlunda liv.

Förresten är det nog aldrig läge för min klass att återförenas. Jag var inte direkt inpopulär. eller vad det heter. men vi var en märklig klass.

En av anledningarna kan vara könsuppdelningen från första årskursen..jag kom till Värnamo från Eskilstuna och hoppade in så vitt jag minns i 2:a årskursen.
Jag var den sjätte och sista killen som tillkom till en klass på runt 18.
Nog för att jag var en aggressiv liten skit som tyckte det var jättekul att slåss men i övrigt var vi extremt lugna pojkar. Något som man inte alls märkte förrän högstadiet.
Om man tänker sig en typisk klassåterförening så finns det ju olika gäng och uppdelningar. De coola och de töntiga. Men i vår klass var vi alla lika töntiga. Att någon av oss började gymnasiet med ens en gnutta socialkompetens är ett mindre mirakel.

Jag är ganska säker på att en eventuell återförening skulle bli en väldigt genant tillställning. Även om jag älskar sånt. Genanta tillställningar och fikadejter med pinsamma tystnader gör mig glad.
En av de mest pinsamma tystnaderna uppkom då jag för första och sista gången frågade en okänd flicka om vi skulle "hitta på något någon dag". jag var nog 18. vi satt och glodde i varsin kopp kaffe och det enda vi sa var nog
"- jag gillar blur"
"- jaså? min pappa gillar dom"

Jag uppskattar nog egentligen det faktum att ingen i klassen kom överens med någon annan... men det känns ändå som om man kanske missat någonting där. Jag hade aldrig någon första fylla (jag började helt enkelt bara dricka någon gång när jag var 19) men det är nog verkligen lika bra.
Att jag aldrig gick på fritids och såna grejer i värnamo var ju något som självklart påverkade livet Där, tills jag blev 20 och hittade riktiga kompisar, eftersom det tydligen är på fritids och sånt man skapar sitt sociala nätverk. Men det spelar ju ingen roll alls nu när man flyttat därifrån.
Men jag tänkte ändå aldrig "fan, jag måste bort från den här jävla stan" så fort jag tog studenten. Alla verkar så trötta på stan dom bor i. Jag skyller sällan på infrastruktur, men jag kan väl ha viss förståelse för dom som gör det.

Nu ska jag snart iväg för att träffa Julia en sväng eftersom jag har tackat nej så många gånger innan. Sen ska jag till Ida för hon har städat.
Och här kommer något som jag aldrig sagt eller skrivit någonsin: Fan vad Håkan Hellströms nya singel är bra. ja, alltså inte den där jävla so I can shake you skiten utan den där om att "jag hatar att jag älskar dig". fantastisk.

Allt utom jag

fotavtryck
Mysterious things are afoot. haha.
Nej, men det är onekligen märkligt att det blir sådana här avtryck utanför min altan varje gång det har snöat. tre fotavtryck som bara försvinner. och ingen har rätt eller anledning att ens gå där. men jag är inte lika rädd som ida. ida tror att det är spöken. jag tror det är mujhahedeen. vi har nog båda fel.
Det är nog definitivt fågelavtryck där under. men märk att dom avviker tvärt så att den inte promenerar i fotstpåret.









been eating healthy food all week


53263-8



Eftersom jag inte har något vettigt att berätta just nu så kan vi ju rulla tillbaka bandet som man skulle sagt om detta vore 100 höjdare. för exakt 2 år sedan var jag tydligen arg på USA. och jag bodde i halmstad. det var ingen rolig tid på många sätt.








"2004-02-23

10:31
ah... dr. phil på tv..
jag har börjat bli rädd för amerikaner...innan var jag bara arg på amerikanska staten, men nu är jag uppriktigt rädd för amerikanerna. jag såg på 60 minutes om kristna extremister. evangelister... och jag kurade under mitt täcke... efter år av tv-nyheter om islamistiska galningar så blir jag först Riktigt rädd när jag såg evangelisterna.

amerikanska evangelister tror på något som kallas "the rapture" vilket betyder att en dag, när som helst kommer alla som ser jesus som sin frälsare att svepas bort och endast lämna sina kläder kvar.. medans de otrogna som är kvar lever helvetets alla kval på jorden... och detta ser de fram emot.

grejen är ju att det mycket väl kan vara så att "the rapture" redan har varit. jag menar, se er omkring för helvete..

men dom galningarna fattar inte att dom rättfärdiga redan har lämnat det här helvetet och dom är kvar med sina flanellskjortor och 12 gauge shotguns.

men...på vilket sätt skiljer sig detta från muslimers tro på evig punani och haschisch i paradiset om de dör för vad de tror på?

det kristna amerika har en av sina egna i presidentposten, det har de alltid, eftersom man omöjligt kan bli president utan en leende fru och händerna knäppta i bön... hur detta ska representera det amerikanska folket har jag ingen aning om.. men George W. Bush är kanske den mest representativa på länge. och dessutom en av de som gjort presidentposten till en teokrati.

USA har haft många republikanska presidenter, men i slutet av 90-talet växte en ny våg av kristendom och spiritualitet fram... vad som under 80-talet ansågs töntigt är nu ett måste.. man måste tacka Gud för sin röst, för sin förmåga att springa fort och för att man är med på teve.

den kristna lobbyn äger alltmer tv-bolag och utvecklar goda, kristna program...

och presidenten drar in bidrag till abortkliniker.. eftersom allt liv är heligt och en gåva från Gud... men avrättar folk på löpande band...

muslimska extremister har aldrig skrämt mig särskilt mycket... dom är ju så långt bort... men evangelisterna kan ju finnas överallt...

filadelfiakyrkan i knutby ain't got nothing on evangelisterna. nästan så man hoppas att "the rapture" kommer snart.

förresten har det visat sig att svenska medier är ett större hot mot mänskligheten än små kyrkor."



Baby You're Out of Your Mind

pussgrahamNyheten sprider sig till och med till QX; kanal 5 ska visa oscarsgalan. Men den enda uppenbara anledningen, om man ska tro den bifogade bilden till nyhetsrubriken är brokeback mountain. Filmen är storslaget berörande har jag hört. Men man önskar ju att det var därför den fick uppmärksamhet. Självklart behöver "gayvärlden" filmer där bögar eller homosexuella handlingar berörs. Men hela poängen med rörelsen borde ju onekligen vara att man inte ska se någon skillnad mellan homo och hetero. Att QX stödjer filmen enbart för att det är lite queer är väl lika fånigt som att Jay Leno gör narr av av filmen för att det är cowboybögar.  Men tillbaks till det viktiga med detta inlägg;

Den stora nyheten från kanal5s håll är att de nu sänder MacGyver från början! Ja, för min del iallafall. Och till skillnad från många andra gamla serier som man såg när man var liten så är den här Bra på riktigt; fortfarande alltså. Batman and Robin håller också hög klass, av ungefär samma anledningar. Man skiter egentligen i storyn, det är McGyver's naturvetenskapliga lektioner och Batmans medborgarvett som är behållningen.

"Put your seatbelt on, Robin.
 - But Batman, we're only going a few blocks
 - Robin, you are a young man now. Soon you'll be old enough to drive a number of  different vehicles, the Batmobile and the Batplane among others. It's important to abide to all traffic rules no matter how simple they may seem.
 - Gosh Batman, when you put it that way, it just makes sense."

Nu är MacGyver slut. och ja, ni gissade rätt. Han klarade knipan.

Nu ska jag snart bort till stan. Fast jag borde ringa och kolla om Linn har tid att ta en kopp kaffe efter jobbet först. Sen är det Arsenal - Real Madrid. Där kan man verkligen tala om pest eller kolera.
Men imorgon är det Chelsea-Barcelona på potatisfältet Stamford Bridge. Barcelona i svacka borde kunna tas på hemmaplan. haha. jag är så grabbig. Go Chelsea! Här är en miniatyr bild för Milla:
chelsea







Neonlichts

yeah
Såg lite av Coldplays Leno-gig idag. Jag har aldrig gillat Coldplay riktigt. De lockar ungefär lika mycket som Keane. Men jag har ändå kunnat respektera dom som musiker, eftersom dom onekligen är väldigt bra låtskrivare. coldplay alltså.
inte Keane. dom respekterar jag inte alls.
Men om Chris Martins uttalande bakom nyheten att de splittras; "alla är trötta på oss, och vi också" är sant så tror jag  honom. Han ser ju inte ut att ens bry sig längre.
Hans scenframträdande var fånigt. studsar fram och tillbaka som ur en buskis-sketch om hur vita människor dansar. öronsnäckan som nog mest fladdrade runt honom... knappt en hel ton.. för upptagen med att hålla på med ett fullständigt omotiverat gympa-pass för att kunna andas ordentligt.
Men naturligtvis unnar jag hellre tråkiga artister med hissmusik som lämnar en oberörd att finnas än R'n'B.


R Kelly gör en låt med Sean Paul. Now THERE's the problem.


Bill Clinton kommer alltid att bli förknippad med Monicas avsugning. Men världen verkar vilja glömma att R Kelly videofilmade sig själv när han urinerade på minderåriga. Ös grammys över rövhålet istället. visst.


Jag blir uppgiven när jag inser att Hillary inte kommer bli vald 2008. Frågan är ju om hon ens ställer upp. Eller om hon väntar tills det är en större chans att landet är redo för att rösta på henne. Att ställa upp och sen storförlora är inte särskilt bra för karriären. Partiet och sponsorer (ja, det är ju det dom är) lär inte vilja ösa mer pengar in i nästa val om hon floppar.

Sen måste jag klargöra att det är inte för att hon är kvinna som jag vill ha henne som amerikansk president. eller inte egentligen.
Det är ju en svår fråga, det handlar främst om vem jag vill se på tv som styr över världen, mer eller mindre. Eftersom hennes inrikespolitik inte påverkar mig märkvärt mer än indirekt.
Jag råkar bara tycka att det inte finns kvinnliga eller manliga egenskaper. Så om vi t.e.x fick en kvinnlig statsminister så skulle det inte alls betyda att det blir rättvisare förhållanden i samhället. Men detta är ju för att det i Sverige, men framförallt i USA, finns ett maktsystem som är anpassat för gubbar. Kvinnor kämpar sig igenom så många gubbar på vägen till sina positioner så till sist är dom en av dom. Och gubbarna likaså, don't get me wrong. Även den mest rabiata feministen oavsett kön sätter säkert upp strippklubbsbesök på notan efter ett par år på en EU post.
Så även om jag kan förstå att principen är oerhört viktig och att det med en kvinnlig ledargestalt skapas miljoner av hoppfulla tankar hos flickor världen över som äntligen förstår att 'you can do it' o.s.v, så kan ju folk lugna ner sig en aning med tanken att det blir någon form av utopi.
Jag råkar helt enkelt gilla Hillary Clinton. Sen tycker jag att det är dags att Oprah Winfrey antingen ställer upp 2008 eller så slutar hon med det där "jag är opartisk" grejen och hjälper Hillary till makten.

Metros löpsedel i torsdags löd på ett ungefär: "Nu tjänar kvinnor i västsverige MER än männen - kommunalråd; 'det är jättekul'"
Det är ju för fan inte det det handlar om era satar.

Jag blir trött på alla. Käringar som gubbar. byråkrater allihop.
Nu måste jag leta praktikplatser.
förlåt om det inte är en ny blogg-dag än..men jag såg coldplay på Jay Leno och jag var tvungen att skriva om det.
Jag hatar Jay Leno.



Jag är galans urbana inslag.

Varför ska det vara så svårt att sätta igång att plugga? Jag är så omogen.

Att få nattliga fylle-sms som är fruktansvärt oförskämda borde man inte hetsa upp sig för. och det gör jag nog inte. men man blir ju inte glad direkt. Man undrar ju vad man är värd.

Däremot att få fylle-sms klockan 16:00 en lördagseftermiddag från sin bror är fint. "jag har nog aldrig varit så här full i hela mitt liv, franz ferdinand avslutade precis sitt set". Dock är han ju i Bangkok, så jag mindes ganska snabbt tidskillnaden. men karln är ju ändå 33 år gammal, typ. då måste han varit riktigt full.

universal2

Sthlms-ironin lever när Silvstedt vinner bäst-fest-klädda.

Igår såg jag halva schlagern och en halv jim carrey film. om jag hade brytt mig om kulturell-karma så hade jag nog varit tvungen att köpa 5 ingmar bergman boxar och 3 med lars von trier.
lyckligtvis bryr jag mig inte om sådant.


onsdag/torsdag/fredag


millaNu har jag hamnat i otakt igen. Nu är det officiellt lördag enligt datumet, men det är väl bara jag som bryr mig.

Men det enda som är värt att rapportera officiellt är väl att jag, bögen och ida spelade bowling i torsdags. Jag vann. och sedan spelade vi yatzy och drack öl. jag vann då också. en gång.

och idag (fredag) lånade jag 100 kronor av ida så jag kunde köpa bröd, kaviar, mjölk, korv och korvbröd. och kaffe. det var väldigt snällt av henne. men hon får ju tillbaka. det vet hon.
sen klippte hon sig och det blev bra, enligt mig. sen mötte jag linn och johan en stund innan jag och linn begav oss för att titta på damhockey, james bond, ace ventura och ett särskilt pinsamt dåligt avsnitt av big brother. ska jag kanske plugga imorgon?








harpo productions

53263-3
Idag hade jag en märklig hy-dag. torr och det såg ut som jag flagnade lite i ansiktet.
Det kan ju bero på att jag gick upp så tidigt. 12:30 skulle jag nämligen möta ida för att ge henne sin plånbok som hon glömde i min väska på bion. Och jag visste att 12:31 skulle innebära en avhyvling utan dess like så jag var där prick i tid. det var dock inte ida. men det gjorde inget för jag fick ändå se på när hon hämtade ut våra morrissey biljetter.

Sen tog jag 10:an till Stefan för att hänge mig ett av de få nördiga sidorna jag har; world of warcraft där jag startade en ny gubbe. jag fick kaffe och korv med färskpasta och kände mig lite bortskämd även vet att jag förtjänade det lite.

Efter det begav jag mig till linn för att slappa lite till. det är bra med hälsosamma, duktiga människor som ändå inte får en att känna sig som en slusk. dock fick jag en liten kris då jag själv kom på att jag har haft körkort i 6 år samtidigt som jag sa det. men det gick över.

Ser ni, det är sådana lama skildringar av min vardag i skrift som fått mig att vägra att blogga. men jag ska nog inte sluta riktigt än. det är lika bra att totalt acceptera sin egen självupptagenhet.
jag upptäckte till min förskräckelse att jag började få en liten kulmage. så jag gör ett litet experiment. jag vet att jag har ämnesomsättning kvar som funkar utmärkt, så om jag bara lugnar ner mig lite med sockerintagen så borde det förbrännas bort som ved i en masugn. i teorin.

I teorin borde även bildredigeringen i den här skiten funka. jag fattar inget. godnatt




kan ida så kan jag

happy

jo, jag vet. men jag har överträtt mina principer på mycket grövre sätt innan. minns converseskorna?

Jag är nog lycklig. Ok, visst finns det tunga motgångar även idag...främst att mitt bröd har ett bäst före datum som går ut idag..och för första gången på länge har jag i drygt 2-3 veckor levt som en fattig människa, där man helt plötsligt tänker efter om vad man köper för mat.

Men tack vare att det faktiskt finns riktigt fina människor kvar här i världen så har jag fått Graham Coxons nya skiva. och jag ödslar inte energi på att skriva en fullständig recension, men visst är vissa av låtarna Sådär. Men "gimme some love" och "I don't wanna go out" är mästerverk.

I don't wanna go out. eller jo, det vill jag egentligen. men kanske inte så Här tidigt. Men Ida glömde sin plånbok och sitt pass i min väska och då åker man bort till hisingen med det innan hon ska göra sina ärenden.
Vi såg Walk the line igår, ida är förövrigt också en fin människa. den var bra... inte överväldigande, men väldigt bra. Jag skämdes mest för att jag vet så lite om honom. Sen om jag inte hade en aning om att Jerry Lee Lewis turnerade med elvis gör ingenting alls. Fuck Jerry Lee Lewis.

Men jag är lycklig. åh graham. but it's just a state of mind


bakgrund2