Rimming Bingo

53263-140En alldeles lagom förförisk kvinna ringde mig från FHM, antagligen angående en prenumeration men det var i alla fall fånigt. Jag har antagligen raljerat om det förut, att de inte kan stå för vad de egentligen är utan försöker få in någon sorts grabbglamour in i det hela. Allt är poker, italiensk fotboll, las vegas kupper och smakfullt avklädda brudar. Alltså porr i en machouniform. Ok, men stå för det då.

 


Men en viss sorts respekt för Bingo Rimér väcktes ändå i en intervju i halvtidningen Macho. Han verkar faktiskt förstå vad han håller på med och hur systemet fungerar.




Hur mycket retuscherar du?
Jag retuscherar jättemycket…


Men då finns tjejerna egentligen inte?
Ja, det är en drömvärld men det är ju lite meningen också. På samma sätt som att bläddra i Klick-bilagan och drömma sej bort till en glamorös värld med bilder på alla fina klänningar och tänka ”Åh, om jag var där” men nu sitter jag här. 


Jag skulle gärna sätta latinos och svarta tjejer på omslaget om jag visste att jag fortfarande kunde sälja lösnummer och betala löner. Men det säljer inte för i Sverige är man fullständigt ointresserad av mångfald. Jag vågar inte gå i bräschen för att tuta i en hel generation att de ska uppfatta månfald.

 

Sex säljer. Kvällstidningarna säljer på samma mekanismer som vi. De paketerar det bara annorlunda, typ ”skandal! Här är bilderna på Big Brother-Jessica som kommer i nästa Moore”. Dom kan hålla ryggen fri för att dom gör något journalistiskt och skriver om ett fenomen säger dom. Men i slutändan handlar det om pengar och lösnummer.

 
http://www.tidningenmacho.se  

A Riot of My Own

53263-151

Underbara Canal + visar en Clash dokumentär jag aldrig hört talas om. I och för sig kan jag ytterst lite om Clash överhuvudtaget, men ”Rude Boy” från 1980 är en märklig syn.

Det är en turnédokumentär men ändå spelfilm. En roddare försöker börja jobba med The Clash och det är ungefär storyn. Sen om han är skådis har jag ingen aning om. Men det roliga är ju att se hur oerhört bisarrt allt var på den tiden.

Alla får ju stryk hela tiden. Vakter och polis är totalt militanta. Jag vet inte hur stora Clash var på den tiden men inte tillräckligt stora för att inte bli slagna av polisen när de försöker lämna en spelning. Det verkar i alla fall runt den tiden som de började lyssna på alldeles för mycket baktakt.

Mick Jones ser ut som gitarristen i Queen. Vad heter han nu..Brian..någonting. Freely antagligen. Troligtvis Jenkins.

Roddaren är oerhört pinsam. Någon måste berätta för mig om han är skådespelare eller hur det är fungerar.

Jag vet ju ingenting.




My Iron Lung

53263-149En rolig sak om man skulle bli intervjuad skulle vara att kunna vädra sina åsikter om andra band. Men väldigt få gör det, vilket är smart. Henrik Berggren till exempel har nämnt i en intervju att han aldrig skulle dissa ett annat band officiellt eftersom det inte är hans jobb. Å andra sidan kan detta bli rätt tråkigt om alla ska bli diplomatiska även i den rockiga sfären. Men det handlar ändå om att behålla en viss sorts värdighet. Kan man ingenting om politik så ska man inte snacka om Free Trade utan att göra klart för alla att man inte kan någonting om politik men man tycker att det verkar vettigt. Inte leka Bono.
På samma sätt är det korkat att sänka sig till någon annans nivå eller att kritisera band som knappast har med ens egen kulturella värld att göra.

53263-150Såg en intervju med Papa Roach och det var något av det mest sorgliga jag har sett någonsin. De var så fake-rockiga så man trodde att det var en dålig Saturday Nigh Live sketch. Det var horor, pengar och supa för hela slanten. Citat: "varför sväljer man alltid ner Champagne efter en tequila shot? - det kallas en spy-drink" och så vidare.
Nog för att detta var i det hemska programmet "entertainment tonight" men hur de än klipper så var detta ändå direkta uttalanden från ett band bestående av fullkomliga idioter. De dissade såklart kvinnliga soloartister (vilket är hemskt tråkigt att göra, man skulle lika gärna kunna klanka ner på dansband) men sen väljer sopan till sångare att mucka gräl med Pete Doherty och kunde aldrig sluta göra bort sig. Hans bandkamrater kunde inte sluta garva grabbigt.
Dessutom är de väl runt 40 nu? Ska man då sitta och visa hur man spottar i näven och runkar på en flyplanstoalett?

Nu måste jag gå till Stefan, men snart ska jag ta upp ämnen som kärlekscynism och Bingo Rimér.

Beware of the Borg.

53263-141Ayesha och Wille Craaford i SVTs valvaka. Ayesha tar upp "East Tiiimår" som den dumma fan hon är. Dessutom säger hon att ungdomar inte fått tillräcklig information om valet och en debatt om att internet helt har gått politiker förbi.


Men herregud. Internet? Ska det göra att ungdomar bryr sig? Jag hoppas att ungdomar bryr sig mindre än vad de gör. Ungdomar som röstar är delade i två läger enligt mig; de som vill ha 25.000 i studiebidrag under gymnasiet och Sverigedemokrater. Åt helvete med ungdomen. Sätt dem i arbete istället så att jag slipper.





Valresultatet går ännu inte att kommentera. Men jag har i alla fall röstat så jag kan inte ha dåligt samvete.

Vafan. Nu ska Wille sjunga och trubadura. Ska det här vara Public Service?
Jaha. Nu har alliansen vunnit. Jag kommer se fram emot regeringsskiftet när jag är 29 och hoppas att jag inte påverkas alltför mycket. Jag skyller på Göran Persson.
Det som jag för med mig mest är nog moderata valarbetares sång.. "olé olé olé olé, alliansen, alliansen" 
Herregud. Vad lamt.

 


Give Credit Where Credit is Due

53263-139Jag hade tänkt, för längesedan att skriva om en skribent jag upptäckte under min praktik. Jag avskyr för det mesta folk som har sånt här som förvärvsarbete, och särskilt sådana som är som mig själv.

Men min fiendes fiende är min vän. Så Ronnie Sandahl, du är min vän. The Voice (of R'n'B and HipHop) hade nyligen ett inslag från stureplan.se där Ronnie Sandahl toppade deras utelista och redaktören önskade i stort sett livet ur Ronnie. Så då mindes jag att jag faktiskt uppskattade hans ord.

Han jobbar för Aftonbladet och har en fånig porträttbild. Men jag har sällan sett en bra porträttbild på någon.

"En tidning som heter SOLO Girl frågar mig om min drömkvinna.
  Jag tänker.
  Jag gör faktiskt det ibland.
  Blundar och låter ögonblicken rusa fram på näthinnan.
  Kate Hudsons tårar innan hon säger ”what kind of beer” i ”Almost Famous”. Robyn och hennes sneda framtand på Nalens scen i höstas. Natalie Portmans självföraktande sotsvarta kärlek (i ett par väldigt heta hotpants) till Jude Law i ”Closer”.
  Inte undra på att allt går åt helvete."


http://www.aftonbladet.se/ettor/webb/2769_normal.html

Cornershop

53263-148Var och promenerade ner förbi koloniträdgårdarna ner till OK/Q8 macken för att hämta en bok jag beställt. Jag kommer nog aldrig komma över det där med hur posten fungerar. I filmer så kommer alltid the UPS man med sin bruna uniform och säger "sign here, please sir" och så får man sitt paket.
Men inte i Sverige såklart. Hur metro är det att lulla ner som en annan drönare till en bensinmack där de hatar mig för att jag beställer saker hela tiden. De blev tillräckligt förbannade när mackar skulle börja sälja bullar antar jag och hela postomställningen måste varit sista droppen.

Uttrycket "going postal" som myntades då arbetare på det amerikanska postverket fick ett psykbryt och började skjuta folk efter ett väldigt monotomt jobb som fick dem att höra röster kommer säkert ärvas av bensinpumparna. Speciellt de från den gamla skolan som fortfarande vet hur man byter en strålkastarlampa och inte ser ut som om de precis sökt till Fame Factory.

Med min tur blir det säkert jag som kommer in och frågar efter en nybakad crossaint, 4 hekto löst te, en dubbelespresso och dessutom vill hämta ut kurslitteratur när Eva-Maja har en riktigt dålig dag.

Min närbutik har införskaffat en apparat som när dörren öppnas säger "hello, and WELCOME" på asiatisk engelska. Den sattes igång 8 gånger på de 30 sekundrarna jag var där och det var bara jag och en dam där.

Världen kan vara så rar ibland.

Come and kiss me by the riverside

53263-147Det har känts lite märkligt i en vecka nu. Jag tror det beror på min förkylning. Eller kanske vädret. Fick panik i morse när det damp ner ett brev från Stockholms Universitet. Jag har aldrig ens sett Stockholms Universitet och aldrig sökt till det men jag fick ändå en ilande känsla av att jag hade gjort något fel. Men de ville bara utnyttja mig till en undersökning om valet.

Jag är mest lat vad gäller valet. Men jag funderar på att helhjärtat kunna säga "politik suger, jag hatar valet ååååh". Helst på Helsinborgska.

Men sanningen är att jag inte är helt insatt. Med det menar jag att jag är vänster men att jag undrar om jag inte oroar mig för mycket för borgarna. The Borg. Men ibland är xenofobi bra. Jag håller mig nog på min sida.

Det enda som är bra med deras sida är att dom inte tjatar så jävla mycket. Igår på Kellys satt en pojke och skrek ut sitt samhällsförakt. Pojken var kommunist och jag antar att han satt med partivänner men ändå pratade han om de mest fundamentala tankegångarna hos Marx som alla måste hört till leda.

Jag har svårt att tro att kapitalister sitter och vrålar med sina kompisar om vikten av en regelfri marknad och slår näven i bordet. Hur fåniga de än må vara.

Inatt drömde jag att jag bråkade våldsamt med Ida och att min redovisning om Chodorow var imorgon. Så jag ska faktiskt plugga idag. Com Hem har lurat mig men det kan jag berätta om sen.

A horror-soundtrack from a stagnant waterbed

53263-143Jag känner och har känt alldeles för många människor med mer allvarsamma problem än jag för att jag ska känna mig benägen att uttrycka mina egna.
Men samtidigt har jag alltid gett andra rätten att kunna ventilera sina bekymmer i stil med att "osten är slut!!" oavsett hur det ser ut i Rwanda.
Så jag borde ge mig själv den rätten också.
Däremot blir inte detta ett långt och detaljerat utspel om mitt psyke och möjliga diagnoser. Jag vet förhoppningsvis vart gränsen går innan det blir lamt och självömkande. Jag söker ingen uppmärksamhet eller sympatier.


Man behöver inte direkt vara borderline för att lyssna på The Fear med Pulp och tänka ”faaan vad sant”. Men den inspirerar mig att fundera på det här.

Making out that they’re ok when they’re not…When you’re sad, and you’re lonely, and it all turns out wrong, when you’ve got the Fear. And when you’re no longer searching for beauty or love, just some kind of life with the edges taken off..When you can’t even define what it is that you’re frightened of….


Det jag har kommit fram till är iallafall att jag är för ung för att hålla på så här. Jag kan ställa mig själv frågan ”är jag lycklig” och antagligen svara ”jovars” om jag någonsin skulle börja använda det uttrycket. Jag vet liksom inget annat. Jag har på något sätt alltid tänkt att folk har roligare än vad jag har. Är det folk jag inte känner så klassar jag dem som idioter som studsar omkring. Är det folk jag känner så skäms jag för att jag riskerar att förstöra allt det roliga.


Jag ska i alla fall ta reda på om det här är vad jag tror att det är. När jag läser om det och de tipsar om att ”ta ett varmt bad och slappna av” så har jag lätt för att skita i det och övertygar mig själv om att jag bara inbillar mig. Men med tanke på vilka skitråd de ger folk som är direkt mano-depressiva så ser jag ingen skada i att ta reda på hur det egentligen ligger till.

Jag mår som sagt inte dåligt alls och jag är inte deprimerad.
Men jag tar mig rätten att ventilera.

Även om jag har ost kvar i kylskåpet.


Sick Inside

53263-146

Jag är så trött på att vara sjuk. Alltså förkyld. Jag är täppt i huvudet och jag känner ingen lukt. Knappt någon smak.

Jag drack öl med Annelie i söndags och var öm i hela kroppen. För en gångs skull fungerade inte öl mot det. Jag var täppt i hela huvudet och kände mig inte direkt tillmötesgående. Men hon verkade inte bry sig märkbart. Hon är så fin.


Jag träffade Linn i tisdags och var snorig. Det var väldigt trevligt, eftersom det inte var uteslutande catching-up utan mest diskussioner om vad man gjort den senaste veckan och om brittisk kontra svensk privatekonomi. Detta trots att vi inte setts sen i mars eller något.


Jag var hos Stefan på kvällen/natten/morgonenoch pluggade och spelade döda-de-andra-och-köp-feta-svärd spel. Jag bara snöt mig hela tiden och så ”ööhrn” som svar på tilltal.

Igår, fredag var jag hemma hos Ida för hon hade en tillställning. Det var mycket sång och jag reagerade som jag brukar.
Jag vill inte vara den typen som ser helt jäkla emo ut. Men jag vill heller inte låtsas ha roligt med folk jag inte kan ha roligt med. Så vanligtvis löser jag det genom att inte gå någonstans eller bara gå om det finns folk som jag kan ha roligt med.
Ida och Patrik är sådana och bryr sig inte om att jag verkar emo. Patrik är för sjutton superemo och Ida känner mig mer än någon annan. När jag kom dit frågade Johan om jag var sjuk eftersom jag var så lågmäld. Han är rolig.

53263-145Det är lördagkväll så jag tittar på Sandor slash Ida på Canal + Film 2. Jag har nu sett en dryg timme av den och den är ovanligt välgjord. Ungdomsfilmer är uteslutande värdelösa och innehåller bara klyschor men här är inget direkt fruktansvärt genant. Alltså, jag har aldrig varit ungdom, så jag vet inte hur det är i den åldern.
Men jag har bildat en uppfattning genom litteratur, filmer och socialstyrelsens undersökningar. Här är allting med som man någonsin misslyckats med i svensk film, ungdomars utanförskap, alkohol, kärlek, sex, föräldrar och internet.

Jag kan inte direkt påstå att historierna är trovärdiga, men eftersom jag inte vrider mig i plågsam pinsamhet så funkar de tydligen. Inte ens när hon säger ”ni kan dra åt helvete båda två, jag hatar er” och smäller i dörren rycker det i fjärrkontrollshanden.


Men det kan ju vara för att jag är sjuk. Fortfarande.




Entertain Me

53263-138Folktoppen är ett bra tidsfördriv. Det hade varit roligt på riktigt om det inte vore för det faktum att det är inriktat på att vara underhållande för hela familjen. Jag vill ha ett program som bara visar klipp från saker jag gillar genom tiderna. Men eftersom det är familjeunderhållning ska det vara folkligt och med vitsigt mellansnack, sång, dans och husband.

Jim Carrey och Rowan Atkinson listas och såklart kan man räkna ut vad Babben och Annika Lantz ska säga om det. Att det är enormt uttjatat och bara såå tråkigt. De och många med dem glömmer gärna att en gång i tiden var både Ace Ventura och Mr. Bean bland det roligaste som fanns.
Naturligtvis inte numer. Dubbelmoralen ligger i att många som får uttala sig i frågan antagligen skulle ösa beröm över Charlie Chaplin och säga att hans humor är tidlös. Man skulle inte våga säga något i stil med att ”ser jag honom gå på det där jävla sättet igen så spyr jag” eftersom det är finkultur. Chaplin betydde mycket på sin tid och fångade tidsandan men det gjorde även Jim Carrey. Ingen av dem är rolig längre. Men kritiker vågar inte erkänna att de en gång i tiden skrattade sig fördärvade åt Jim eller Rowan.

Men så kommer man då till Robert Gustafsson som jag har enorma problem med eftersom han är så enormt folklig och fortfarande håller på. Nej, jag skulle aldrig orka se Mr. Bean igen men det är knappast så att Rowan Atkinson turnerar med Rapsody in Rock med karaktären år ut och år in. Jag klassar Robert lägre än Stefan och Krister just nu.

Saken är den att Stefan och Krister vet var de hör hemma. De tycker naturligtvis själva att de är roliga men de vet själva med sig att de inte är ungdomskultur direkt.
Robert tror sig säkert tillhöra både Nilecity generationen och Papphammar generationen. Robert åker in med en truck och leker Vejron i ottan.

Halmstadborna skrattar säkert så de kissar på sig.