There's a socialist party and you're invited

image354Jag har väl aldrig varit partipolitiskt bunden men ändå alltid på något sätt ansett att en S regering med små vinklade vänsterinslag varit min melodi. Jag har nog aldrig varit för kollektivism i praktiken, vare sig det gäller socialistiska ungdomars knutna näve och skitiga hår eller hippies kamomilldoftande passiva icke-revolt med ännu skitigare hår.

Men jag har ändå aldrig ansett mig vara direkt liberal då det ordet, åtminstone i Sverige, målas med lika mörkt blå färg som moderaterna och vars närmaste parti är folkpartiet med sitt Liberala UngdomsFörbund (don't get me started on ungdomsförbund, se gröngölingsboken)

Jag har formats in i någon sorts vuxen-syn på var mans ansvar genom min dåliga karma som förbjuder mig att inte betala tv-licens eller planka då jag alltid åker dit. Jag straffas alltid för minsta lilla lagöverträdelse genom alla institutioner jag möts av. Går jag över försäkringskassans inkomstmaximum så blir jag återbetalningsskyldig med råge och av någon anledning hittar de nog fan en liten ålderdomlig klausul som säger att spöstraff även är lämpligt.

Så; jag betalar alltid på spårvagnen och jag betalar alltid tv-licens i tid.

Så möter jag då en lapp vid Bellevues hållplats som informerar mig om att vi ska alla hjälpa varandra. Detta genom att varna alla medpassagerare om att kontrollanter är på väg och sms:a släktingar och om man vågar; ropa till alla i vagnen att kontrollanterna kommer.
Deras märkliga motivation till detta är bland annat "många av oss har inte råd att betala spårvagnen eller så är vi så stressade att vi inte hinner stämpla innan kontrollanten kommer och slår oss" eller att många saknar personnummer och då kommer polisen. Jag vägrar att röra vid invandringspolitiken ens med en 5 meter lång pinne, för min del kan alla komma och gå som de vill, jag kommer aldrig någonsin ha en uppriktig vilja eller uppsåt till att någon som gömmer sig i Sverige ska sättas dit för de har verkligen tillräckligt med bekymmer.

Men vi kommer alltså in på en annan form av kollektivism som de kanske borde ta med i beräkningen;
Betala På Spårvagnen Så Att Alla Är Med Att Stödja Den Kollektiva Trafikens Bevarande Och Därmed Minska Kostnaderna För Alla. Först När Detta Inte Sker Kan Vi Storma Västtrafiks Vinterpalats.

hippietomtar.

Everything is in its right place

image353Jag har för första gången gått in på tradera och tillsammans med blocket ska de hjälpa mig bli av med möblerna. Jag avskyr tanken på att göra sådana saker själv; att lägga upp saker som främmande folk ska ta över. Prutning, betalning, avhämtning. Jag ryser.

Då gick det mycket bättre när jag lyckades köra en lastbil mellan bergsjön, partille och redbergsplatsen lastad med soffa, fåtölj och stefan. Han har nu äntligen ett riktigt vardagsrum och min fina MIO soffa och skinnfåtölj har fått ett lyckligt, ungerskt hem.

I onsdags var jag spontan och tog med Petra till konserthuset där den tjeckiska filharmoniska kören från Brno sjöng låtar av Dvořák och andra tjecker. Eller i alla fall kompositörer från Österrike-Ungern trakterna, beroende på tidsperiod. Det var väldigt trevligt, vuxet och billigt.



inte..

image352för att jag har något att klaga på i mitt eget liv men ibland känns det som andras biografier pekar på en mycket lyckligare, mer karaktärsbyggande uppväxt. Även om jag vet att det varit mer av ett helvete än jag kommer att uppleva.



Är nästan alltid oss hos Johan, först i Munkebäck och senare i Gamlestan.
Vi partar i stort sett varenda dag. Hänger på Magasinet och Kårkällaren.
Samtidigt. Är med hos Aschberg i TV 3 och läser dikter. Uppträder på nu insomnade Dalarock i Hedemora. Publiken är fullare än vad vi är. Jag sjunger slutet ur "This Corrossion" med The Sisters a capella och skäller ut dem, kallar dem jävla bönder. Jag har delvis rätt. Festar med Roger Arvidsson och hans band Sonic Wahlters backstage. Det är mycket länge sedan. Bryter av nyckeln i bildörren så mamma och hennes dåvarande man Bengt får åka upp från Göteborg med extranycklar så att vi kan komma hem från Dalarna...



Jag måste börja lära mig mer om sånt här.

Sippin' on gin and juice

image351Satt genom gårdagens högtid med en macbook och en pc och skrev hemtenta till tidig morgon. Ambulanser hördes utanför och jag satt och drack multivitaminjuice och snöt mig inför neoinstitutionalismens fagra teorier kring demokratisering.

Idag ser jag att mitt öde inte delades av många. Linnéplatsen (!) belönades med någon form av knivdåd på spårvagn och från Stockholm rapporterar Aftonbladet ett märkligt bråk.

"Ett femtontal personer, de flesta bekanta genom en webbsajt för personer med social fobi och panikångest, deltog."

Vilket indikerar en mycket märklig inbjudan. En kvinna blev svårt skadad och en man dog.

Flera av festdeltagarna chockades svårt efter det inträffade och fick professionell hjälp.- Det var en jättetrevlig fest, sedan plötsligt förbyttes allt i förskräckelse, säger en källa


Jag kan helt enkelt inte släppa att det var en halloweenfest. För folk från en webbsajt. För folk med social fobi och panikångest. Dessutom chockades flera av festdeltagarna. Alltså inte alla. Tragiskt och mystiskt.

oh baby baby

Om någon annan än Idol-juryn tycker att Daniels framträdande med hit me baby one more time var originellt och nytolkat så kan ni kolla på originalet av indie-versionen av britneys låt som Travis gjorde för ungefär 7 år sedan.

Varenda ton är kopierad. Jag trodde aldrig jag skulle bry mig så mycket om Idol men blev förbannad när ingen märker det. Som att se amerikanska Office ta emot priser utan att nämna originalet.

jaja.

the Phoenix Foundation

image350Cuba Gooding Jr. står i ett kök i MacGyver och hoppas komma in på college. Jag saknar dagarna då MacGyver körde jeep i flykt från gerillor i Nicaragua. Nu är han begränsad till att hjälpa ungdomar på glid i Toronto. Inte lika illa som Baywatch Nights, men illa nog.

Var på bokjakt idag, något som ledde mig till studenternas Reichstag och deras skabbiga bokhandel. Sedan till Handelshögskolans skrämmande byggnad. Ingen bok hittades dock men det löser sig.

Jakten på andrahandshyresgäst kommer antagligen avbrytas. Många har varit intresserade men de har redan fixat något. Det kommer bli större tryck inför vårterminen men jag ville hitta någon jag kände och litade på åtminstone lite. Visst är det riskfyllt att lita på att Petra skulle älska mig med alla mina fånigheter, men det är mer riskfyllt att lita på att någon som hyr i andrahand inte spränger min lägenhet i luften med ett metamfetaminlabb.

Eller ännu värre, att någon student flyttar in och täcker hela lägenheten med lundaspex flyers och overallmärken.

Nä då känns det bättre att säga upp den och betala hyra och el i 3 månader till, kanske mindre om någon vill ha den snabbt. Problemet blir ju att flytta ut allt och kanske försöka sälja bord och sånt men det hjälper Ida till med.