And on my neck, a nasty bruise

53263-106Ja, eftersom Ida undrade om det förra citatet så sades det i förbifarten på Kellys. Det är verkligen inte roligt att påminnas om sin förgänglighet. Att man närsomhelst kan ersättas och att någon roligare kan ersätta. Jag har alltid fruktat att min tråkighet ska bli uppmärksammad; då och då blir det så. När jag väl vid något tillfälle får självförtroende nog att bli rolig och tala ut min mening så är inte det rätt heller.
När jag väl får någon bekräftelse så blir jag glad som en tomte och promenerar på moln tills jag återigen blir påmind om hur saker och ting ligger till.

Men egentligen är det mest tankar som dyker upp på sena kvällar och tidiga morgnar. Ingenting allvarligt.
Snart har jag ett historiskt och roligt inköp att berätta om.
Godnatt.

Dudley

knoxJag vet, jag är dålig på att skriva, men eftersom väldigt få läser den här så gör det ingenting tror jag. Hinner egentligen inte nu heller, måste iväg till jobbet men jag tänkte bara visa att jag lever.
Ärlighet är ibland inte det man vill höra...

P: "But if you keep thinking like that, it feels like you could easily replace me with David xxxx"
K: "Believe me, we've considered that"


Men Ida får inte plugga, och det är sorgligare.


Equal Sequal

53263-1042-2 och vissa svenskars vidhållande att England ej kan slå Sverige står på något sätt fast.
58 år (eller 8 år som käringhelvetet bredvid mig pladdrade om, som för övrigt kallade Lagerbäck för förrädare då whitetrash käringen trodde det var S-G Eriksson och dessutom var hon tvungen att jobba imorgon klockan 7 för att hon skulle steka pannkakor for a fucking living) har gått utan att kunna klå dem. Något som jag dock inte bryr mig om.
2-2 hade varit rättvist om inte England spelat så kasst i andra halvlek. Är det något de ska kunna så är det att komma först på nickar men Sveriges hörnor kunde resulterat i 5-2 snarare än 2-2.
Men Joseph John Coles helt sanslösa mål (snyggast i VM) förlåter Nästan allt. Det var fotbolls-sex.
Svårt att hejda sig från att jubla men jag var i white-trash marker och tänkte inte stöta mig med någon. Jag supportade England i tysthet i en röd/vit fredperry tröja som kunde tolkas som att jag var modemedveten för 7 år sedan likväl som att jag var Englandsfanatiker.

Nu ska jag sova. Godnatt alla.


Smokers are Jokers

53263-103
Fotbolls VM alltså. Svenska medier är ju en stor anledning till att jag inte håller på Sverige alls. Men framförallt handlar det alltså om att jag kan rabbla uppställningar på England och ge i alla fall något vettiga tankegångar om hur de kan spela och vilka styrkor och svagheter de har. Jag kan ungefär 4 spelare i det svenska landslaget och deras positioner. Då är 2 av dem anfallare och en målvakt. Någon nationalkänsla infinner sig inte alltså när det gäller Sverige.

 

Imorgon möts de då. Jag kan faktiskt inte tippa på hur det kan gå. En ren chansning säger 1-1. Hjärtat säger 2-0 till England (målskyttar Lampard och Joe Cole, med gardering på en slumpnick av Ferdinand). England är störst på pappret men ’fotboll spelas inte på papper’. Ändå låter det helt befängt med analyser såsom ”det blir några sköna dueller Källström/Lampard”.
 

Jag tänker inte sitta med engelsk landslagströja och jag har aldrig hojtat till fotboll så jag lär inte börja med det nu heller. Ena anledningen är den lilla risken för stryk innan matchen ens börjat. Den andra anledningen är att England i princip måste vinna för att inte känna sig förnedrad. Svenska fans måste vara vana vid 0-0 matcher mot alla möjliga Skitlag så en 0-0 match mot det stora England skulle ses som en seger. Den tredje anledningen är den omedelbara risken för att jag blir mördad när England vinner. Jag orkar inte bli mördad imorgon. Det är ju bara 4 dagars arbetsvecka.

 

Svenska medier ja. Nu handlar det främst om tv4 och deras skamlösa jävla selfpromotion. Det finns många exempel i alla områden, till exempel deras egna nöjesnyheter på text tv s.104 som allt som oftast handlar om skitsaker som händer skådespelare i deras egna serier (exempelvis ”Lost stjärnan rattfull för 6 år sedan” eller ”24-stjärnan uppmuntrar till drickande”). Uttrycket ’Stjärna’ är i sig ett mysterium. Det används för det mesta istället för skådespelare. Till exempel blir någon en porrstjärna så fort de spelat in en 5 min lång avsugning.


53263-102Nu har deras selfpromotion lett till att deras scoop om bråk i omklädningsrummet (vem bryr sig, och framförallt, vem fan bryr sig 6 dagar i RAD) gett dem hybris. Nu var scoopet att Zlatan åkt till Turin för att läka skrevet vilket visar sig vara helt felaktigt. Tv4s sportsändningar har varit avskyvärda sedan de fick tillåtelse att visa spansk fotboll. Promotion för detta var idiotiskt. ”Se Real Madrid…och…Barcelona….eh..” med en massa flashiga bilder på de två. Sen är det tydligen fler lag i den ligan. Kanarieöarna är nog trea tror jag.

Sen har de Sveriges absolut sämsta studio. Magnus Hedman kräver knappast vidare förnedring, det klarar han bra själv. Hasse Backe ger bara ett otroligt självgott intryck. Och så till kronan på verket; Ola Wenström. Den smilande lille jäkeln.

 

Peter Jihdes skägg kanske inte är något vackert, men Ola Andersson förlåter i princip allt SVT skulle kunna få för sig att göra. Jag betalar tv-licens och låtsas som att allt går till Ola. Jag älskar Ola.



No Mysteries

53263-101"I was taken aback by a couple kissing on the way home. It might have been the fact that the girl was far too gracious to be loved by such a boy. It might have been my own solitude. It was even more probably that it was the kissing itself that made my stomach turn. I got off at the next stop and by chance looked at her in disgust at the precise moment that she looked upon me with a glance and, by chance or no, she stopped and gazed at me. But she was at that point spoiled by her choice of love and the sense of disgust remained. How I despised them both."

England vann med 2-0 till slut och jag var mycket förnöjd. Gerrard gjorde ett drömmål medan Crouch nickade som man bara kan förvänta sig. Hade han gjort det första gången hade jag kanske kunnat beundra det. Inte efter elfte försöket. Perfekt inlägg dock, men det fanns många sådana innan dess.

Mötte Annelie efter ungefär 2 veckors frånvaro. Det var väldigt trevligt. Det är ungefär samma problem med henne som med Stefan; helt andra dygns vanor. Annelie jobbar oregelbundna dagar med tidiga mornar och jag börjar runt 8-9 och slutar oftast 16:00 och då har Stefan precis vaknat medan jag är jätteslut.

yyy5
Årets bästa låttext håller fortfarande Karen O fast vid med åttonde spåret, mysteries,  på Yeah Yeah Yeah’s andra fullängdare med raderna;

”I don’t even know what it’s like not to go back to you.

I don’t even know

Who

I like

Less

You or me….”

I årets gitarrförmåga är det svårt att konkurrera med Nick Zinners totala genidrag genom hela den låten, särskilt slutet med sin totala hänsynslöshet som faktiskt fortfarande får mig att vilja lägga alla besparingar på gitarrprylar och ”ta musiken på allvar”. Men jag är ständigt medveten om Graham’s fake-slut på ”I don’t wanna go out, don’t wanna stay in”.

Nu spelar Sverige. Vem bryr sig egentligen när kommentatorn slänger ur sig saker som "bollen tas av inkastspecialisten Zlatan".
Eller att folk som får chansen att uttala sig i frågan pratar som om om Paraguay vore Tunisien. Paraguay är från Sydamerika. Enough Said. De möter Argentina, Brasilien och Colombia på regelbunden basis. Sverige får spela mot Danmark och Finland.

Herregud. Jag sover hellre.
ENG-ER-LAND

Say Something New

53263-100Här fortsätter väl allt som vanligt. Bara så ni vet att jag lever. Jag är iallafall evigt tacksam och glad för att bra folk kom och firade min födelsedag. Jessicas jättefina blomma dog dock under den värsta värmen, jag kollade upp dess läkarpapper och där undandbads alla upplivningsförsök. Jag prövade ändå men den klarade sig inte.
Nu fick jag reda på att Jamie Hewlitt snodde en flickvän till Graham för ett par år sedan och gifte sig med henne. Märkligt.

Birthday

deppiBara för att rapportera så har min födelsedag firats genom att jag hjälpte ida att hitta en present till mig. Men det gick inte så bra. Jag fick tv-spel av min bror på posten förra veckan och mina föräldrar gav mig en fotoram. Men också pengar så det gick bra. Jag jobbar på. Det är jobbigare än man tror faktiskt. Nu måste jag hitta ett telefonnummer till en förmedlare jag skulle varit med idag. Sånt gör man när man är 25. Tack för alla födelsedagshälsningar. Det var ett nytt rekord i gratulationer faktiskt. Puss på er alla.