There must be more to life

53263-126

U2s ”one” vann någon form av tävling för ett par månader sen där folk kunde rösta på bästa text eller textrad (minns inte helt) genom tiderna i en låt. Smiths ”How soon is now” kom på en tredje plats har jag för mig. I alla fall kan jag uppskatta ”one” som låt, den är väldigt fin och stark och allt sånt men hur jäkla bra är texten egentligen?

Detta har, enligt mig, att göra med U2s fans. Jag ser framför mig en hög med gubbar som kan texten utantill och vid ensamma stunder med en whiskey framför sig skanderar ut den till den omedelbara omgivningen. Jag vet nämligen ur egen erfarenhet hur det fungerar i och med min undying devotion till Blur. Storartade popsymfonier behöver inte, och har sällan, bra texter när man tänker efter.

Som yngre tänkte jag nog mer på det än vad jag gör nu. Det var i den fasen då man som 17 åring kunde flytande engelska och började förstå vad de egentligen sjöng istället för det man fått för sig. Blur har ett par riktigt formidabla ballader och symfonier. Bland de bästa och största finns ”The Universal” från The Great Escape (95) och ”This is a Low” från Parklife (94). Båda har storslagna refränger som fortfarande kan få en att stirra rakt ut i tomma intet och slå ut med armarna som en fullkomlig idiot.

Men texterna är ju inte de mest begåvade. Särskilt ”This is a low” känns som att man slösar bort en komposition i världsklass med dåliga texter. Ändå vet jag hur mycket Damon slet med dem och bara ur en slump kunde skriva dem över jullovet efter sin bråckoperation med hjälp av en present från Alex som var en näsduk med en karta över Storbritanniens kustlinjer.


 
And into the sea, go pretty England and me
Around the bay of Biscay and back for tea
Hit traffic on the dogger bank
In the Thames to find a taxi rank
Sail on by with the tide and go to sleep
And the radio says 

This is a low
But It won’t hurt you
When you are alone it will be there with you
Finding ways to stay solo 

On the tyne, forth and Cromarty
There’s a low in the high forties
And Saturdays locked away on the pier
Not fast enough dear
On the malin head, blackpool locks blue and red
And the queen, she’s gone round the bend
Jumped of lands end. 


Som sagt är det ingenting man direkt skulle använda för att få icke-blur-fantaster att upptäcka det stora.

Så då ”The Universal” som är en komplett orgie i vackra stråkar som var en av de stora faktorerna bakom mitt knäfall framför Blur i mitten av 90-talet.

Till skillnad från ”this is a low” så beskriver den ändå en viss sorts vardagsångest som man gärna vill ha i dylika låtar.


 ”This is the next century
The universal is free
You can find it anywhere
Yes, the future has been sold
Every night we are gone
And to karaoke songs
We like to sing along
Although the words are wrong 

It really, really, really could happen
When the days seem to fall straight through you
Just let them go 

No one here is alone
Satellites in every home
The universal is here
Here for everyone
Every paper that you read
Says tomorrow is your lucky day
Well, here’s your lucky day”


Det man egentligen mest bär med sig är kanske raden “just let them go”.

Men poängen är alltså den att riktigt bra popsymfonier måste ha bra texter, men har det väldigt sällan. Sen är det kanske en åsiktsfråga om vad som är bra texter. Vissa kanske tycker att ”bitter sweet symphony” eller ”champagne supernova” har briljanta texter.

But then again, there’s no helping some people. 


Sleeping with goats.

53263-123Jag tror det var frank i p3 som rapporterade om en ung tjejs blogg. Glamour nånting kallade hon sig. Sanslöst rolig intervju. Vinkeln i reportaget var att hon hade reklam i sin blogg, alltså att hon hade kontakt med företag som satte upp skyltar i bloggen.

Det roliga var i alla fall att när damen som intervjuade hade hunnit säga "ja, du har alltså en blogg" så började glamourbruden säga "ja, och jag tänkte läsa ur mitt senaste inlägg" varpå intervjuaren sa "eh..jaha?". Därefter följde en redogörelse om pirater. Inlägget hade allt som man skulle kunna lära sig i krönikörkursen 1-20p.

Fantastiskt roligt med mixen mellan humor och helt betydelselösa meningar. Som att höra poesi på minuten med "asfalten känner igen mina steg" eller att besöka en fotoutställning med svartvita foton på sneda conversedojor bredvid ett paket lucky strike, fast i blogg form.
Men så kom det bästa; reporterns tystnad efter att glamourbruden slutat prata och sitt tankfulla "hhmmm..ja...men i alla fall.."
Det tragiska är väl att glamourbruden inte uppfattade dissen.

Sorted for E's and Wizz

53263-125När man för längesedan slutat undra om det överhuvudtaget är någon vid liv på MTV redaktionen (då syftandes på Music TeleVision, inte produktionsbolaget) så lanserar de tillsammans med kampanjen ”knark är bajs” ett par kortfilmer som sänds lika slumpmässigt och okronologiskt som alla andra MTV-program.

 

Vad jag har sett så är en av dem en liten historia om några bad-brats som tror att någon drunknat. Men han är bara och kissar. Jag tror att budskapet där är att om man knarkar så behöver man inte kissa lika mycket som när man dricker och riskerar då att drunkna.

 

Den andra jag har sett är baserat på en parallell värld där knark verkligen är bajs och att folk pratar om att de testat bajs eller att de inte bajsar. Alltså försöker de antagligen ”skämta” bort problemet och få folk som röker hasch att känna sig dumma på samma sätt som sluta-röka-kampanjen då reklamfilmer visade folk som blåste i sådana där party-blås-grejer för att få rökning att se löjligt ut.

 

Jag gissar att miljoner går åt på dessa kampanjer och som vanligt siktar de helt fel.

Ifall MTV vill ta ansvar för något i sina liv så får de helt enkelt bannlysa artister som ger sken av att ta droger. Personligen skiter jag i vilket, men om de verkligen vill slösa pengar på meningslösa Jonas Åkerlund reklamfilmer och kampanjer så kan de lika gärna lägga de pengarna på att bannlysa videor och artister som ändå förhärligar droger efter reklamen.

 

Dubbelmoralen ligger i att de bleepar drog/våld/sex referenser i videor men att videorna säljer singlar där ungarna lätt får lära sig att det inte alls är purple hills det sjungs om.

Långt borta är tiden då en ”Sorted for E’s and Wizz” med Pulp fick stora rubriker i England i September 1995 med ”BAN THIS SICK STUNT” då singelkonvolutet innehöll en skämtsam knarkgömma. Tsk Tsk.




Holiday in the sun

53263-122Semester på bortaplan är ingenting för mig egentligen. Jag trivdes för första gången med min "ledighet" när jag och annelie satt vid kanalen och pratade om hjärtefrågor och myste och för andra gången när jag idag gick iväg för att köpa juice och cigg och kom tillbaks till en sval lägenhet med blurs "Tracy Jacks" spelandes på stereon. Då kändes det precis som jag dagdrömt om när jag ännu inte bodde själv. Då kändes det som att mitt liv var i fas, men det går alldeles säkerligen över.

Annars har jag faktiskt varit på semester; i kungshamn i mina föräldrars stuga. Jag åkte tåg och buss på fredagen och blev nästan lite tårögd när bussen åkte förbi bohusläns öar i solnedgång och "this is a low" spelades ur min mobiltelefons mp3-funktion. Det är något med att se hav samtidigt som Damon sjunger "round the bay of biscan, then back for tea". Ni förstår säkert.

Min bror Tommy och hans vän Niklas var med och allt var trevligt. De skjutsade hem mig i sin hyrbil på söndagen och jag kom hem och gjorde mig redo att gå ut med 34-åriga män.
Mötte dem på Dubliner, där jag även träffade Peter som jag inte sett sen jag var 12 och min bror bodde i Göteborg. Han påpekade att han förväntade sig en 13åring som gillade StarWars och min bror tillade att inte mycket hade förändrats. Mycket riktigt så började vi diskutera lightsabres inom 22 minuter.

Annars är det snart dags för spelning. Exakt en vecka faktiskt. RioRio spelningen blev alltså inställd p.g.a klagomål från omkringboende som inte ville höra musik en lördagkväll. Jag jobbar på att föreslå ett lägenhetsbyte med dem. De kan bo i förorten och ha det lugnt och skönt så kan jag vara där och till och med stå ut med ragga/dancehall 2 gånger i månaden.
Sen verkar vi ha fått hjälp från ett mycket oväntat håll. En musiker från ett väldigt stort svenskt band vill ha oss som skyddslingar och säger att vi är sveriges framtid. Efter vi har haft ett officiellt möte med honom kan jag berätta mer om det för det blir pinsamt om det inte blir av.
Det är inte första gången man blir besviken som sagt.

Jag har även köpt en ny gitarr, vilket är första gången sen jag köpte min allra första för 8 år sedan. Det är alltid kul att spela men nu är det ännu roligare. Som vanligt får jag hybris när jag kan ta ut en hel skiva med Laakso eller Placebo och spela med, för att sedan bli helt nedslagen när jag hör Grahams gitarrer från de första 4 Blur skivorna då jag upptäcker att det är helt omöjligt för mig att ens försöka kalla mig själv musiker.
Därför är det bra att vara i ett band där alla andra är the stars. Jag kan ligga bakom och föra oväsen, som ju även det är Coxon-esque.
Puss

Martin Luther King did alot of things, but never modeled.

53263-114Jag var jättesugen på att skriva igår, men då hade jag inte tid. Nu har jag ingen lust men har tid.

Tänkte i alla fall bara säga att jag åker på föräldrabesök över helgen och är tillbaka i början av nästa vecka. Då är jag ju ”ledig” dessutom.

Då kan jag rapportera om alla goda nyheter som har inträffat de senaste dagarna.

Just nu så retar jag mig bara som vanligt på musik.

Till exempel Sandi Thoms låt om ”I wish I was a punkrocker with flowers in my hair” som rullar på p3 ibland. Så vitt jag vet så var punken en reaktion mot såna jävla hippiefasoner, som jag redan sagt innan, även om jag själv inte är punkare.

P3 är intressanta ändå. De kan nästan reflektera musikmodets svängningar. Allt är mode eller trender egentligen. Filmer, kläder och musik kanske främst. Vad gäller filmer så har vi ju som exempel när 3 cowboy filmer om dagen gick upp på bio i mitten av 90-talet. Något funkar och då får alla andra chansen som ligger i samma genre, alternativt så hittar produktionsbolag på egna produkter som passar in i mallen. Ergo; R’n’B.

 Sveriges Radio p3s mest spelade låt år 2001 var  Come Along med Titiyo. 2001 var ett blandat år med mycket spridning artistmässigt enligt deras mest-spelade-lista. Men för att koncentrera sig på HipHop i R’n’B format så hittar man följande; 8 låtar av 50 faller under den kategorin och då räknar jag till och med Outkast och Destiny’s Child. Så egentligen bara 3 jämförelsevis oskuldsfulla om man jämför med de tider som skall komma (förutom it wasn’t me som är fruktansvärt vidrig):
8   Angel, Shaggy Featuring Rayvon
13 It Wasn't Me, Shaggy Featuring Rikrok
26   Perfect Gentleman, Wyclef Jean   


2002
har förvisso Eminem på top med Without Me, men  i övrigt är det rock/pop som regerar med 23 placeringar av 50 enligt min kategorisering som innebär att Kent och the Ark klassas in tillsammans med till exempel Tatu och Pink då det i alla fall är lite gitarrer. Det här är inte en kvalitetscheck. Bortsett från detta så är det ungefär här som man börjar ana att någonting kan gå ohyggligt fel. De R’n’B låtar som klämmer sig in är märkbart destruktiva förtrupper som slår in dörren inför 2003 års katastrof.
2002 års syndalåtar är som följer;


1
Without Me, Eminem
12 Hot In Herre, Nelly
19 The World's Greatest, R Kelly
20 Dilemma, Nelly Featuring Kelly Rowland
41 I Need A Girl, P Diddy Featuring Usher & Loon
48 Always On Time, Ja Rule & Ashanti 


Notera den särskilda vidrigheten i låtar som “hot in herre” och “dilemma” som gav mig hjärnflimmer det året. R Kelly är på gång att åtalas för att ha pissat på en minderårig medans det videofilmas och Ja Rule slår igenom med sin fruktansvärda röst.

 

Så 2003. Nådens år. Inte så mycket för att listplaceringarna ökar för Hip-Hop men snarare en kombination av dess enformighet och det faktum att Rock/Pop genren helt utarmas och domineras av ett fåtal utvalda plastband (exempelvis Melody Club med 2, Sounds med 2, Rasmus med 1). Dessutom introduceras ragga/dancehall trenden som är vår tids största gissel.


2
In Da Club, 50 Cent
7 Get Busy, Sean Paul
13 Breathe, Blu Cantrell Featuring Sean Paul
17 No Letting Go, Wayne Wonder
32 Ignition, R Kelly
53 Aicha, Outlandish 

Tyvärr hinner jag inte fortsätta tankegången men jag tror ändå den slutar där.
Kram.

Baby, I could be perfect for you

53263-121

Boten Anna får en att ringa Nik and the Family och säga att allt är förlåtet, men det intressanta är nästan att man kan nysta fram teorier angående låten och dess skapare.

Vissa uttalar namnet fel eller uppfattar titeln fel på så sätt att de säger ”båten anna”.

Min uppfattning (som jag anser vara korrekt, även om jag inte är och aldrig varit programmerare) är att låten handlar om en bot, alltså en för tiden utdöd internet-term som anspelar på gamla chat-rum där datorstyrda monitorer kallades för botar. Jag har naturligtvis inte läst texterna, men från vad jag har hört så nämns det bland annat att ”hon kan banna dig så hårt” och det är ju botars uppgift.. att kicka/banna folk som gör dumheter som botens script reagerar på.

Chat-rum kallas även för kanaler, till exempel på gamla IRC som tydligen fortfarande används. Kanaler är ju också en form av floder/bäckar/åar.

Förvirringen kan alltså ske om man tänker sig en båt som håller ordning på en kanal. Alltså typ en stridsbåt, minröjare eller till exempel en isbrytare. Fast då får man ignorera resten av texterna, och kanske få i sig kemikalier för att anse att en båt kan vara en ”väldigt väldigt vacker tjej”. Alternativt har man varit för mycket till sjöss. Eller för lite. Skitsamma.

Sen har vi även artistnamnet. Basshunter <bäjs-hanter> som betyder bas-jägare alltså. Ja, det är märkligt att något som borde stavas ”base” stavas ”bass” men så är det.

Uttalar man det ordet som det ser ut, alltså <bass-hanter> så betyder ”bass” på engelska ”abborre”. Hunter är fortfarande jägare.

Alltså blir det aborre-jägare. På svenska? Fiskare. Ser ni? Fiskare – Båten Anna.

 Men nu är det inte så att folk på p3 star förvirras av allt det här. De tillhör bara den Tjernobylskadade skara som uttalar allting fel, till exempel ”Tomb Rider” istället för Raider.

Förresten är Paris Hiltons singel briljant.

Tits and Ass

53263-120Lindex är roliga. Jag är ju inte den som nämner kroppsidealen i varannan mening (det är ganska 2001) men när de har trosreklamer med budskapen "we love heartshaped/pearshaped/all shapes" så små-ler man ändå lite. Överhuvudtaget är det svårt med underklädesreklamer för vad man än gör blir det nog fel. Doves (iochförsig inte underkläder, men bisarrt nog så krävs det halvnakna människor för att sälja tvål) refirming shower cream reklamer slog igenom stort, särskilt i USA där modellerna som skulle stå för ett annat kroppsideal fick framträda i Oprah och Tyra Banks Show - i underkläder.
Men så fort man tar med en såkallad "mullig" modell så känns det påtvingat. Dessutom har de hela och rena tänder och fin hy och så vidare så alla taniga fula människor kände sig nog inte direkt lättade av den "kuppen".
Men Lindex reklamer lär ju inte få smala flickor med päronformade stussar att känna sig bättre eller sämre. Det lär ju inte vara en utsatt grupp. De är nog rätt nöjda skulle jag tro.

Jag undrar mest vad jag har för stjärt. Aprikos bestämmer jag mig för utan att våga kolla. Alternativ kokos.

Slängde ett öga på Top Model England igår. Sensationellt tråkigt.
Sen råkade jag se början av Top Model Australien och upptäckte till min förvåning att i Australien får man tydligen visa rattarna. Det gav inte skäl nog att titta vidare men det kändes som en fin variation från USA:s moralhets. Ibland är det konstnärligt nödvändigt att visa rattarna. I detta exempel var det en modell som hade kroppsmålning tror jag. Jag tappade fokus där ett tag.

Igår åkte jag på långtur till Hisingen och hälsade på Annelie vilket var enormt trevligt. Jag fick min veckodos av vitvin och märkliga japaner och eftersom min ekonomi är god kunde jag stanna länge och ta en nattvagn till brunnsparken och taxi därifrån.

Idag ska jag till Stefan och spela WoW, tipsa om märkliga japaner och dricka kaffe.
Dessutom har en finne börjat växa på min överläpp. Katastrof.

I'm a lazy sid

53263-118Jag är nog en ganska konservativ gubbe ibland. Jag gillar inte hippies och jag klagar väldigt mycket på flum. Exempelvis stadsplaneringar när man bygger torg och säger att det "ska bli ett sätt för folk att mötas" när det i själva verket bara finns folk som går över torget för att komma till systemet.

Ett annat exempel är när polisens våldsamma metoder på 90-talet till viss del bekämpades genom att en kakburk placerades i fikarummen med lappar med diskussionsord som man skulle prata om tillsammans. Flum. Polisen skrattar och utredarna tycker att de själva är fantastiskt innovativa och empatiska.

Samma sak sker i vardagen, då grupparbeten på universitet planeras med de bästa intentioner. Men det blir bara blygt och ineffektivt.

Sen behöver man kanske inte för den sakens skull vara en konservativ gubbe.

Punken var väl en reaktion mot långhåriga hippiejävlar om jag inte minns fel.


I don't wanna go fighting in the tropical heat

53263-117Återigen en lugn dag på jobbet. Nästa vecka är den sista i min praktik. Det är lite roligt när ens handledare frågar vad man ska göra sedan. Särskilt om de jobbar på arbetsförmedlingen och inte blir roade av att man säger "skriva uppsats och sedan plugga".


Direkt efter praktiken räknas jag som aktivtarbetsökande (kriteriet för att få a-kassa) och då ska man söka jobb. Dock blir perioden innan studierna så pass kort att inga åtgärder kommer sättas in. Nu när jag är en gammal gubbe räknas jag dessutom inte längre in i ungdomsgruppen, som har lite andra regler än för oss stackars själar som är över 25.


Ungdomsarbetslösheten är ett problem och det är kul hur kvällstidningar håller på med sina Ungt Val kampanjer och intervjuar muppar som säger att politiker inte lyssnar och att "vi vill ha jobb".

På samma sätt som vissa ungdomar alltid kräver ungdomsgårdar för att "vi vill ha någonstans att vara" (när de i själva verket vill ha någonstans där de kan bli fulla; jag tror att väldigt få vill stå och spela biljard en fredagskväll) så skanderar de ofta om ungdomsarbetslösheten. Men de som har a-kassa vill nog mest leva sina liv och orkar inte ens komma på informationsmöten. Sen kommer till sist ett brev om att de riskerar att bli långtidsarbetslösa (efter 90 dagar för ungdomar) och då blir det åtgärder som många halvradikala organisationer kallar för "förnedrande".

Jag är ju inte den mest arbetsglada människan heller, men jag klagar i alla fall inte när de enda kraven som ställs är att jag ska ha kontakt med arbetsförmedlingen och visa intresse.


Klagomålen från dessa organisationer, såsom arbetsförnedringen, är att arbetsförmedlingen tvingar ut unga akademiker i så kallade skitjobb. Jag förstår poängen men kraven kommer inte från AF utan från a-kassan eller socialen som betalar ut bidrag och ger då ett kriterie som går ut på att man ska vara aktivt arbetssökande.


Sen är det naturligtvis trist att när man pluggat hundratals poäng så finns det ingen arbetsmarknad. Men till skillnad från borgergliga partier som skyller på regeringen så skyller jag på arbetsmarknaden, alltså företagen, som de borgerliga har som skyddslingar.


53263-115Särskilt när det gäller byggbranschen (och på många sätt kultur) så behövs det en revolution för att få dem att släppa in den kompetens som finns. Byggbranschen hindrar och diskriminerar individer som inte vill hellre än att jobba. Skälen till att inte validera många invandrares utländska kompetens är tragiska.

Så skyll istället på arbetsmarknaden. Åtgärder såsom plusjobb ses som förnedrande och daddande men när arbetsmarknaden inte fungerar så fanns det tydligen inget annat sätt än att kringå den och skapa nya jobb.

Jag undrar vad fan jag ska bli när jag blir stor.


Someone call the ambulance

53263-112Jag mådde uppriktigt bra igår, trots stress. Jobb på svingeln mellan 8-11:30 där jag till och med fick sitta och plugga lite, sen sushi lunch och bort till arbetsförmedlingen på hisingen.

Hälsar och sätter mig på ett ledigt kontor med mobilen som stereo, sörplar kaffe och kollar igenom listor på datorn. Sen dags att sluta vid 16, åker hem och hinner kolla på ett avsnitt av våra värsta år innan jag måste laga mat och packa ihop gitarr, sladdar och pedaler och iväg till rep.

Men först träffa Annelie en sväng, blir lycklig och pigg. Repar till 21:30, sen bort till Ida där jag ger henne en kram och säger att jag för en gångs skull känner mig riktigt lycklig.Hon undrar varför. Jag tänker efter. Det går över.

Annars är hon bra. I måndags konstaterade hon på vagnen hem att ”jaha, du jobbar, sen öl, sen radiointervju med mer öl, repning och sen får du med dig en brud hem” och vi kom nog fram till att jag hade mitt på det torra.

Nu sitter jag och latar mig lite. Det får jag. Hittar en för mig ny krönikör på aftonbladet som jag fattar tycke för. Jag avskyr egentligen alla krönikörer i det tysta. Jag är inte en av de som gastar om hur ”jäävla pretto” den och den skribenten är och anser mig själv mycket mer värdig att ta deras jobb. Jag bryr mig inte så mycket på så sätt att jag inte ens läser dem. Men den här var helt ok. Lite rockykänsla i hans livsöden. 

Nu visade jag den fina kvinnan som handleder mig i kontoret bredvid SRs webbradio. Hon ville ha lite musik. Det blev SR X och hon blev glad att det var Bowie och sen Pretenders. Hon är så rar. 

Ett problem med min vardag är att jag inte kan fika längre. Kaffe överdoserar jag på jobbet och blir en skakig liten Jarvis runt 16. Då behövs det två glas vatten och en öl för att balansera det. Men jag har fina vänner som inte märkbart höjer på ögonbrynen om de själva vill ha kaffe och jag dricker lite.

The Sex, The Drugs And the Complications

53263-113Så har jag då köpt, och delvis smält Placebos "Meds".

Mycket bittrare textmässigt, direkt hatiskt på vissa ställen men, såsom väntat, den mest välpolerade skivan produktionsmässigt.
förvånansvärt är det musiken som förstör vissa låtar. Då framförallt Broken Promise. I ett par års tid har jag varit särskilt svag för den sortens texter;

"We'll cry about this, as we live and learn. A broken promise, I was not honest, Now I watch as tables turn, I'll wait my turn to tear inside you - watch you burn...
...I'll cry about this..as you come off all converned - I'll find no solace in your poor apology..."

Men allt förstörs av ett horribelt mangel som inte alls är lika emotionellt så som till exempel Haemoglobin från Black Market Music utan bara nyamerikanskt alternative.

Annars är det mögligtvis SpaceMonkey och Follow the Cops back home som jag kan skippa.

Pierrot the clown avskräckte mig först med tanke på titeln och det fruktansvärt pretentiösa i att sätta in fiktionella karaktärer i låtar men texterna räddar den, minst sagt..
"..and if you're ever around in the city or the suburbs of this town; be sure to come around..I'll be wallowing in sorrow...Remember all the things you'd say, how your promises rang hollow as you threw me to the ground..."

Bittert var ordet..att börja en låt med "Fall into you is all I seem to do when I hit the bottle because I'm afraid to be alone" från "Because I want You" lär kanske inte imponera på kritiker som varit skeptiska till Brian sedan tidigare men tonåringar och 25 åringar världen över lär nicka i samförstånd.

Skivans parental advisory handlar väl egentligen om användandet av ordet Fuck, men den kommer in klockrent i "Post Blue"; "it's in the pills that pick you up, it's in the water baby, it's in the special way we fuck"

Song to say goodbye är helt underbar.. och det känns som om de vet det. Känslan av att man sparar på en gudomlig refräng är frustrerande, men på ett oerhört tillfredställande sätt. Man vill bara vara stå och slå ut med armarna med en liter castillo de gredos i ena handen och en marlboro light i den andra och vara så otroligt lyckligt bitter. Jag vill ha en 10 min version av den här om jag så måste klippa ihop det själv, det var längesen jag satte en låt på repeat men här är den.
Annars är känslan lik Sleeping With Ghosts, låtmässigt..en tradition som startade med 'Taste in Men' från Black Market Music med repeterande textrader med snudd på loopningar.
Men den känns bättre än 'Ghosts på något sätt.
Kanske är det nyhetens behag.

Nu har jag klippt en 6 min version av Song to Say Goodbye så jag kan åka till Ida med den i öronen.
Puss.


The masses against the classes

Gjorde ett politik test på tv4.se. Väldigt intressant att svara ärligt på frågor och det var bara någon enstaka jag inte hade någon åsikt om alls. Var livrädd när jag klickade fram resultatet, men här är det:
53263-111

Wait, they don't love you like I love you

53263-110Jaha. Vad ska man säga. Fotboll. Jävla sport. Jag drog omedelbart ut hemtelefonen och satte mobilen på ljudlös.

Om jag då ska ägna en sista tanke åt det här världsmästerskapet för att sedan inte nämna det alls;
Frankrike, Italien, Tyskland och Portugal alltså. Så vitt jag har förstått det så möter väl Tyskland Italien. Eftersom jag inte längre har några förhoppningar så tycker jag att Italien ska vinna så att Alle blir glad och det kan de förtjäna efter så många år av tragik. Frankrike och Italien i final alltså. Sen vinner Italien efter en dramatisk match där de spelat med 10 man efter att Gattuso visats ut i 33:e minuten.

I övrigt måste det snart hända något i mitt liv. Det känns som om allting bara är en halvmesyr. Jag blir helt orkeslös av en praktiktjänst som förvisso blir en jättebra sak att ha på sin meritförteckning, men det är ju egentligen befängt att man ska låta all sin vakna tid upptas av något som ger lika stor ekonomisk tillväxt som när jag varvade GTA: San Andreas.
Sen känner jag mig tidvis väldigt kärlekskrank. Något som är direkt pinsamt att ens skriva om, så jag borde låta bli. Dessutom inser jag ju att det knappast kan vara något så banalt och falskt som kärlek som fattas mig. Att det skulle vara det som gör att mitt liv känns tomt kan ju med nyktra ögon ses som befängt.

Befängt. Vem säger så egentligen. För två veckor sedan använde jag uttrycket "skärmytsling".
Vem är jag egentligen.

Och för att på något sätt fånga i skrift hur intensivt jag hatar vissa människor; fan vad jag hatar grabbar som skaffar tatueringar och är nöjda med det och dessutom har tillgång till internet. Det slutar alltid med att de skriver i sin dagbok att de "gaddat sig och det är jävligt nice". Jag hatar dem. Så mycket.

Did you forget to take your meds?

53263-109Jag är sjuk. Inget allvarligt dock, bara förkylning. Jag sov riktigt länge men nu känns det som att jag har blåmärken överallt och huvudvärk. Ingen halsont dock, bara en tung känsla i bröstet. Men det har jag nog alltid.
Veckan på jobbet gick ganska snabbt och jag lyckades ha lite fritid också, fika med Annelie, repning med Viva Revolución och stilla tv-tittande och spelande med Stefan. Öl med Ida och Johan och en dag med tvättning och tv-spel för mig själv.
Häromdagen pratade jag med mamma i telefon och pratade om döden som man gör ibland. Allt ifrån att livet är för kort för att tjafsa men dessutom att det är för kort för att orka tjafsa.
Vi pratade om min syster och båda började gråta. Båda var överens om att saknaden och chocken fortfarande kan komma..närsomhelst..oavsett om man sitter och funderar på det eller bara knyter skorna. Men det är skönt att prata med henne om det i alla fall. Hon har det verkligen inte lätt och på söndag kommer de hit på kaffe. Då ska pappa få sin födelsedagspresent också.

53263-108MTV spelar New Orders "world in motion" i hyllning till det Engelska landslaget. Nu är det inte långt kvar tills kampen mot Portugal. 4 timmar till avspark. Kan inte tänka mig annat än att det blir en jämn match. En tejpad Lampard lär ju inte fungera bättre än en hel Lampard men vi får se. Jag håller tummarna i alla fall. "England, win the world cup, 40 years? who gives a fuck"

Jag ska bita ihop och åka in till stan nu för att köpa present. Egentligen borde jag vara sängliggande. Jag är så svagsint.

Jag drömde en massa förresten. Jag hade ett erbjudande om en lägenhet och när folk försökte säga saker om den så sa jag bara "jag tar den, jag tar den". Det visade sig vara en villa i ett märkligt land någonstans långt från spårvagnsnätet. När jag väl ångrade mig så hade mamma redan inrett allting. Sen ringde Annika och sa att jag skulle möta henne i stan; NU. Fast det såg inte ut som henne alls. Tyvärr.