You pissed it all up the wall

image265Det har varit en ovanligt händelserik vecka. I måndags satt jag och slet med en hemtenta och lämnade in den på måndagsnatten, eller kanske snarare tisdag morgon. Sedan ringde Kevin helt plötsligt och ville äta afrikansk lunch med mig. Därefter åkte Petra och jag till Ullevi för att kolla på IFK-AIK med Petter och någon som jag tror var Sam.

Vi frös mer än på länge men det sved nog värst att AIK lyckades vinna skitmatchen. Det var dock underbart att se Petter igen, även om det bara var i sammanlagt 10 minuter. Jag rekommenderar det starkt. När det blir varmare blir det dags för en ordentlig reunion och det var alldeles för längesen jag ens såg Nicke.

Fast minnena växer sig alltid starka när jag lyssnar på Babyshambles version av Janie Jones eller What a waster. Då vill man åka i en Mondeo igen.

Nature Damage

image264Det är så lätt att låta bli att skriva något, särskilt när man ser vad människor man inte känner skriver. Det är ett bra sätt att uppdatera sig om folks vardag och tankar, men jag blir bara förbannad när jag ser främlingars skitbloggar. Jag vill inte hänga ut någon men en väldigt aktiv blogg av en mediastudent har till exempel dessa knivskarpa tankar angående något som i mediamun kallas "fallet louise".

"Man kan fråga sig vilka som bär ansvaret när sådant händer och inte socialen handlar som de ska? Skolan borde väl se? Samhället i övrigt? Men ingen reagerar. Scary!"

Det är alltid lika upplyftande med tomma tankar om något skitscary som miljön eller horor och sen undra varför ingen gör något.

På tal om miljön börjar det bli fånigt när universitetet tvingas (?) skriva en liten jordglobs-symbol bredvid de kurser som innehåller miljö och hållbar utveckling. Och en annan symbol när det delvis innehåller miljö och hållbar utveckling. Ja, det lär ju hjälpa.

Roligt med miljö är det också, när den förra värmeböljan var för någon månad sedan så intervjuade GP en grupp med parksittande människor för att få bilder på göteborgare som äter glass. En hippiemorsa intervjuades som spelade gitarr och de frågade henne vad hon tyckte om vädret. "jo det är fint, men jag förstår inte att vi människor inte kan låta bli naturen, jag har precis blivit mormor och jag undrar hur det ska bli för dem". Ja, det är ju därför det helt plötsligt blir varmt.

Det är bra att någon reagerar. Scary.


Depeche Mode

Mode har aldrig varit min grej men att Engla kan vinna Aftonbladets omröstning är bra märkligt, särskilt då det var överlägset..

Fast det kanske är cutting-edge med modeinlägg om 

"Vit bomullstopp med farfarsringning Cocoon
- Beiga chinos med smala ben och knyt i midjan H&M Mama
- Vita tygskor Lacoste"

Men i mina ögon är det bara soo 1997.

Try and deport me

image263

Min karantän fortsätter. Petra kom förbi i lördags med vitaminshots, juice, glass och kolasås. Sen tittade hon på Chelsea - Watford med mig och höll mig i handen. Dagen efter blev det AxessAkuten för mig för att få penicillin. En dansk kvinna diagnosticerade mig och till följd har jag ingen aning om vad som är fel med mig.

Petra är bra. Hon tar hand om mig och skäller ut mig för att jag inte är frisk. Jag är bara så trött på det här. Halsen är helt igensvullen, jag sover knappt, jag har ont i huvudet varje dag i 3 timmar från att jag vaknar, igår fick jag halverad syn på ena ögat och dessutom har käken låst sig så jag kan knappt föra in en sked.

Och nu måste jag dessutom börja plugga igen.
Ska kolla om jag är ledig nu eller om jag egentligen ska vara i skolan.
Hm.