Karma Police

Min bror tror på karma, fast han stavar det annorlunda. Själv lägger jag ingen större eftertanke på karma och tur är väl det när man springer mellan dörren och hissen på morgonen för att hinna förbi granntanten som har dörren öppen och säger "hallå" i sin (ändock självförvållade) ensamhet. Men eftersom hon själv inte hör något kan hon kanske förstå att man själv inte uppfattar allt som sägs vid 8 på morgonen. Förhoppningsvis.

Stoppa pressarna!

image386Carina Berg har rakat håret!




























Mo' money mo' problems?

Pengabristen fortsätter. Petra finansierar i princip allt, den lilla sockerstumpan, men vissa grejer får jag helt enkelt klara mig utan. Jag gjorde 5 kg köttfärssås innan helgen så då har jag lunch för hela veckan men när folk börjar tala om afterworkgrejer så är det bara att nicka fundersamt och sen inte dyka upp.
I och för sig så är det kanske en väldigt tacksam ursäkt att ha 3,50 på kontot när det gäller sådana saker.

Dock får jag låna 50 kr till fredagsfikan som jag och min kollega står för denna vecka.

Trevlig vecka väntar i övrigt. Champions Leauge final på onsdag, min bror kommer på torsdag och ser sedan min korpfotbollsmatch samma dag innan vi åker till Kungshamn över helgen. Det ska bli fint.
Jag lämnar er med Marcela Moragas visdomsord om sin egen vardag.

"Idag på morgonen blev jag nästan påkörd av en stressad bilist! Ta i trä, att ingen skada sig. Jag ska inte påstå att jag är den exemplariska cyklisten, ibland cyklar även jag över övergångsställen fast att jag inte får. Men idag gjorde jag allt rätt faktiskt. Jag skyller inte på bilisten, vi är alla människor och kan fela. Men om vi alla hade tagit det lite lugnare i trafiken, inte kört i 190, och varit lite mer uppmärksamma, hade nog en hel del olyckor undvikits."

Vista är en oprövad plattform

image385
Nätverksadministatörer är ett roligt släkte, där de verkar antas på utbildningar genom sitt hat mot Microsoft. Ett hat som endast överskuggas av deras kärlek för opensourceskit och Linux. Det är i alla fall mina fördomar om dem.

De har länge hackat på Windows Vista vilket för varje dag blir mer och mer underhållande. Men det kanske bara är jag som är lätt underhållen.


Ingen GB

image379Kontorsjobbet är fortfarande en kär sysselsättning. Problemet är ju dock fortfarande att det är en tidsbegränsad anställning till och med 4:e juli. Nog för att jag får lön denna månaden men sen är det bara en löning kvar och så är det slut. Kampen mot a-kassan fortsätter då jag fortfarande inte fått ersättning för de veckor jag varit arbetslös och aktivt arbetssökande.

Dessutom rinner pengarna iväg rätt omedelbart till alla skulder och sen bär det iväg till Japan i oktober. Naturligtvis ska det bli en drömresa men den infaller vid samma tid som jag skulle kunna börja på antagningsenheten igen, vilket förhoppningsvis inte hindrar mig från att ändå få anställning efter resan.

Sen är frågan vad sjutton som händer med min c-uppsats som fortfarande ligger hos handledaren; är den godkänd? Är den helt åt fanders fel? Får jag en kandidatexamen innan hösten?

Vad fan ska jag göra till hösten? Får jag jobb eller skall jag plugga sociologi? Det lutar åt det sistnämnda i alla fall för den första perioden av höstterminen. Jaja. Det är det som händer i alla fall. Hoppas alla ni mår bra.

The Swedes

Svenska folket är fantastiskt och deras raseri är kanske än mer så. När galor går av stapeln flockas de med sina åsikter till Aftonbladet som alltid är en enorm skattkista fylld med tyckerier av alla dess slag. Nu är det Tv4-humorgalan som råkar ut för herr och fru nu-har-vi-köpt-ostbågar-så-nu-jävlar-ska-det-vara-bra-tv-annars-fans åsiktsattacker. Läs och njut.

"Insamlingen av pengar och världsföräldrar tycks ha blivit en succé.

Men aftonbladet.se:s läsare var tveksamma till att kalla det en "humorgala".

"Begravningsgalan. Detta var det sämsta jag sett. Vart är humoreliten ??? Varför inte Björn Gustavsson som programledare" skrev Nick Rock.

"Min fru och jag gillar humor-program i tv. Men den här galan är så tråkig och humorfri att vi bytte kanal" skrev berran. "