Liquidator

image359Ett flertal besök till London har gått resultatlöst ur fotbollssynpunkt. Jag har aldrig haft någon koll på var exakt Stamford Bridge ligger och varit för rädd för att fråga. Men varje gång jag på något sätt virrat mig in i Kensington & Chelsea stadsdelen så har jag ändå haft en känsla av att nu är jag "hemma".

I januari blev dock drömmen sann då min sambo Petra gav mig den fantastiska julklappen att för första gången se en Premier League match. Inte bara detta, det skulle vara Chelsea mot Tottenham på Stamford Bridge.

Nu har jag inget emot Spurs, egentligen. Det enda laget som kan få mig att överhuvudtaget känna vid någon form av hetlevrad avsky är Manchester United. Men ett derby är ett derby och att det dessutom visade sig vara slutsålt fick mig att verkligen inse det stora i vad som skulle hända.


Väl i London bodde vi hos vänner till Petra och varenda en jag träffade var Arsenal supporter, oavsett stadsdel. Jag är naturligtvis väldigt diplomatisk och förklarar allt som oftast att jag inte har något emot Arsenal eller Liverpool här i Sverige men då jag vanligtvis får ett svar liknande "nej men vi har jävligt mycket emot Chelsea och nu dig så spring" så höll jag mig väldigt passiv för att inte bränna de broar jag skulle sova på, om man kan uttrycka sig så. Det visade sig dock inte vara någon större fara på taket.


Då Tottenham var tvungna att spela om sin FA-cup match (gott tecken) så flyttades matchen till lördagen den 12 snarare än måndagen, vilket ändrade våra planer en hel del, men ett par timmar innan avspark började vi käckt promenera från Victoria Station hela vägen till arenan. Då jag, återigen, inte har varit på en enda match innan eller känner till området alls så blev det ingen pubrunda bland supporterkrogar utan snarare en sallad på Kings Road.

Efter en vänlig mans beskrivningar kom vi så allt närmare Stamford Bridge och nervositeten växte allt mer. Efter att ha sett många andra arenors ingångar så blev jag mycket konfunderad över Stamford Bridge där vi mest undrade var sjutton man går in. Efter ytterligare steg såg vi dock ett hörn av arenan med Away supporters och Home supporters. Det var dessutom vår gate så vi ställde oss i kö och kom in förvånansvärt enkelt i jämförelse med svensk standard. Efter drygt 8 min var vi på väg upp för trapporna till mina fotbollsdrömmars hem.


Den absolut första reaktionen jag fick när mina ögon mötte planen var "herregud vad litet". I drygt 10 år har jag sett detta lag springa omkring på planer som på tv alltid sett ut som 5 gånger de svenska fotbollsplanerna. Istället möts jag av en liten plan med mänskliga spelare som värmer upp med två mål vardera. Min första tanke är att det är för att Pizarro ska kunna göra mål, men drar sedan snabbt slutsatsen att båda målvakterna behöver värma upp.


Min andra reaktion är "herregud vad lite folk" men när alla hade köpt öl så fylldes arenan av allt fler blåa (och neongula) supporters. Sedan tog alla reaktioner slut och jag fylldes av en sådan blå glädje samtidigt som Liquidator satte igång. Lyckan var total och vi såg med glädje att Petr Cech var tillbaks och vi var inte ensamma; hans återkomst gav ett enormt jubel över arenan. Sedan kom då resultatet av gårdagens besked.. "ladies and gentlemen, the substitution not listed in your programs, he wanted us, we wanted him and now we found each other; Nicolas Anelka" och ett förvånansvärt varmt välkomnande mötte honom. Jag var ändå tveksam till om han skulle accepteras men det gjorde han verkligen - av Chelseasupportrar. Spursfansen hade nu hittat ännu en Ashley att bua åt.


20 minuter senare avancerar Belletti fram. Någon skriker "SHOOT" och jag skrattar lite. Belletti skrattar inte utan skjuter mycket riktigt och hela Stamford Bridge exploderar i takt med mitt hjärta.


Holding on for tomorrow

Att växa upp med en extra blur-kromosom i kroppen får en alltid att se på saker på lite annorlunda sätt.
Så när Petra säger "vi kan åka till primrose hill" så får jag något distant i blicken och mumlar psalmer, knappt hörbara tills jag repeterar dem ljudligt. "Jim stops, and gets out of the car...goes to a house in emporer's gate...through the door and to his room, then he puts the tv on...turns it off and makes some tea says Modern Life It's Rubbish..then Susan comes into the room, she's a naughty girl with a lovely smile and says

let's take a drive to primrose hill, it's windy there and the view is so nice... "

Så kommer man upp på toppen och upptäcker att någonstans finns det folk som är precis lika störda.

Oh, the stress

IMPORTANT NOTE : Because Spurs are involved in an FA Cup replay, this match has reverted back to a 3pm kick off on Saturday 12th Jan.

Tur som fan att man är sån fotbollsidiot så man ser de senaste nyheterna. Skulle spelats på måndag vid 20.00 men istället får jag sitta på ett utsålt Stamford Bridge på lördag vid 15:00 istället.

Whiiii


Chelsea Chelsea Chelsea och London

image357Nu sticker jag och ska kolla på storstaden och uppfylla min dröm om att se Chelsea live. Alla är troligtvis skadade men om jag ens får en glimt av Paulo Ferreiras portugisiska lugg så kommer jag få dåndimpen ändå.
 Drogba fick spela sist en liten stund så han kanske är på väg tillbaks.
Hej Svejs!

UNICEF

Någon mer som tycker att Kea, den lilla HIV-smittade kambodjanskan i Unicefs reklamfilm som "vet vad hon vill bli när hon blir stor", låter väldigt tveksam?

Students

I och med den lilla b-uppsatsen i statsvetenskap måste jag logga in med min universitets-mail för första gången på ett halvår och det är ingen rolig syn. missade mail handlar mest om seminarium jag ändå hade koll på men så detta;

Ämne: "Party =)"
"Hej alla kurskamrater!


Ikväll är vi ett par stycken som planerat att gå ut o kalasa o dansa på studentklubben på Valand - leva lite studentliv med andra ord..
Skulle självklart vara jättekul om alla ville hänga på!!"


Alla fördomar bekräftas

Ballar av stål

image356Hängivna besökare vet att jag 1, har ett sanslöst ohälsosamt tv-intresse och kunnande kring dess värld och 2, tidigare har skrivit om det utskällda (och numer även åtalade) SVT-projektet ballar av stål och att det är baserat på ett brittiskt format kallat av Balls of Steel och hur det fungerar. Nu har jag inga hängivna besökare, om jag nu har några alls så därför har jag nu snillrikt berättat både 1 och 2.

Nu kommer nyheten.

Omedvetna medier som tydligen läser lika blint som de skriver har tidigare rapporterat att endera tv4 eller kanal 5 skulle ha köpt in ballar av stål och sen hör man inget mer.

Sanningen är denna; håll i er...

Serien kommer gå i tv400 under våren men det är såklart inte den svenska upplagan utan den brittiska (med blandad kvalité) som kommer gå under den översatta titeln Ballar av Stål.

Shocking.

Scherman har gjort det igen. Skandalernas man

Over land and sea

image355
Nytt år betyder inte så mycket egentligen förutom kalendermässigt och att jag upptäcker att mina tillgångar som CSN så vänligt lånar ut till mig redan är i princip slut innan året knappt börjat.

Men däremot betyder det ett år av förhållande med Petra och det är inte fy skam.

Vi firar sällan månads-anniversaries utom då vi spontant upptäcker det och säger grattis, men ett års dag är ett års dag så det firade vi stort med drinkar hemma och sedan middag hos bekanta och vänner för att sedan se att Rio Rio båten fixat hästpojken och silverbullit till vår ära.

Det visade sig dock att det även var ett nyårsfirande på gång så jag behövde aldrig tacka alla middagsgäster för att de gått man ur huse för att fira oss med ett långt, och i längden antagligen generande med tanke på omständigheten, tal. Det gjorde heller inte så mycket att vi missade hästpojken och nästan hela silverbullit spelningen.

En annan mycket viktig nyhet är att jag ska uppfylla en av mina största drömmar här i livet, och som alla andra sådana så är det så klart Petra som gett upphov till detta.
Jag ska den 14:e januari stå på Stamford Bridge och se mitt älskade, men dock sargade, Chelsea möta Tottenham Hotspur i London. Reserapport kommer följa men innan dess har jag nog inte så värst mycket tid att skriva då jag måste få i ordning skolan - så, ja, allt är precis som vanligt.

Blue is the color.