Prag

image321Jag har länge försökt skriva om Pragresan men då det är så tråkigt att lägga upp bilder så har jag helt enkelt låtit bli. Detta leder till att alla bra formuleringar om hur underbar resan var försvinner så då blir jag rädd för att det bara blir en krass resedokumentation och det låter jag helst bli.

Istället lägger jag upp alla bilder och ger en kort förklaring till varför Prag är en ny favoritstad för mig.

Jag har aldrig någonsin trivts så mycket så länge utanför kommungränsen där jag är skriven i hela mitt liv. Arkitekturen är fantastisk; en blandning av historiska stilar jag inte vet något om (gotiken, någon?) och små rara påminnelser om järnridåns inverkan på östeuropa.

Men framförallt; känslan av att kunna gå in i en restaurang i smått viktoriansk stil och beställa laxrätter med mousserande vin, öl och gin&tonic för priset av en gammal hederlig svensk bigmac&coplusmeny.


The state of nature

image320Ja jag har börjat skolan igen. I veckan har jag hittills lärt mig om Aristoteles, Platon och antik demokrati. I dag hade vi en föreläsning från 9-10 om Hobbes, Locke och Montesquieus syn på samhällskontraktet och äganderätt.

"Men Patrik, är inte detta vad du cp-pluggade hela Augusti månad för att komma in på den här kursen om fokus på demokrati" frågar ni och jag svarar "ja".

Annars är allt..nej allt är inte som vanligt. I söndags såg vi This is England samtidigt som Chelsea blev förnedrat av Aston Villa med 2-0 och då var det inte ens John Carew (norges stolthet) som gjorde målen. Dessutom spelade tydligen Chelsea i sina nya bortakit som ser ut som skit. Filmen ja, den var bra.

Jag har dessutom delvis flyttat in i Petras lägenhet då hon bor 4 minuter från min skola och det är dessutom kul att prova på ett samboende med någon man faktiskt tycker om. Än så länge fungerar det finfint. Jag kan inte spela med min lvl 60 hunter men jag har tagit hit mitt PS2 så det går bra.

På fredag ska vi åka till Tjeckien dessutom. Jag har utlovats billig öl och mat och att jag ska få storpisk i biljard.

Ida sätter ribban högt då hon på 3 dagar nästan gjort färdigt hela sin lägenhet och tagit sig ett bad. Applåder!