It's too laaaate

Tv4s (framförallt) tv-reklamer för cd-skivor har alltid varit rätt märkliga. Tv4 överhuvudtaget kör ett sorts konstruerande av ett folkhem för 2000-talet där alla kollar på danska krim-serier och bara är glada över att komma fram i tävlingsprogram.

Detta speglar sig även i cd-skivorna som tv4 är med att antingen producera eller marknadsföra; man kan ett år bli tvungen att genomlyssna reklamen för "ljuva 60-tal" i flera månader bara för att nästa år känna sig nödgad att spendera kaffepengarna på "nostalgiska 60-tal".

Allt går dessutom att köpa på Åhléns och är väldigt monopoliserat.

Det roligaste var nog ändå när jag häromdagen diskade med trådlösa lurar kopplade till tv-n (se annat normalt beteende) och hörde reklamen för samlingskivan Hits Love.

ICA-kuriren beskriver den som "Lagom till Valentines den 14e februari släpper Universal Music HITS LOVE, en snygg dubbel-cd med 40 av världens bästa kärlekslåtar som ligger eller nyligen legat på topplistorna; Robbie Williams, Coldplay, Fergie, Take That, Gabrielle, Nick Lachey, Oh Laura, Nelly Furtado, Mary J Blige."

Men det jag slogs av när jag lyssnade på reklamen och varsamt gned en tallrik med mina diskhandskar var att de låtar som skulle puffa för kärleken var:
  • Apologize - Timbaland
  • All Good Things - Nelly Furtado
  • Big Girls Don't Cry - Fergie
Så i princip ska kärleken hyllas av den kombinerade textraden av "It's too late to apologize, lovers to friends, why do all good things come to an end, the path that I'm walking I must walk alone, I've got to get a move on with my life..."

inte direkt I just called to say I love you, eller hur?

Nä, är det inte fear of the dark så är det inte kärlek.

Thinking you're so fine with your greased up hair

image361Blir smått tokig på denna socialantropologi. Det är överlag tråkigt och pinsamt egentligen men det mest underliga är egentligen att ta reda på vad fan de vill ha av mig. Efter ett tag lär man sig att kurser inte handlar om vad man lär sig på föreläsningar utan vad man ska snappa upp inför seminarier och examinationer och framförallt; i vilken kontext ska man sätta en föreläsning om släktskap?

Jag hoppas jag kommer till någon form av insikt.

Tills dess blir jag bara allt mer matt när den indo-holländska föreläsaren pratar om relationer och blodsband. När hon gick över tiden med en monolog kring homosexuella relationer och manlighet och kvinnlighet var jag dock tvungen att säga något för att i alla fall inte få lappsjuka där, längst bak i klassrummet.

Hon pratade om en antropolog som diskuterat relationer oavsett kön som sammanfattas i den som penetrerar och den som blir penetrerad, då särskilt bland man-man relationer. När jag försöker påpeka att detta är mycket vanligt bland forskare som desperat försöker fånga in alla typer av relationer mellan människor till kvinnligt och manligt och att många relationer är "totalt penetrationslösa" så svarar hon: "jo, men detta gäller brasilianska transvestiter".

Då har man inte mycket mer att tillägga.

Vad fan kommer hemtentan handla om? Jaja, det löser sig. Jag är någotlunda uppmärksam på föreläsningarna så jag vet att svaret på en eventuell fråga i stil med "Hur blir pojkar män bland brasilianska transvestithoror" självfallet är "Genom att svälja sperman från de äldre".

Antropologi: se tvärvetenskap