Bojkott av OS

image374När jag först läste om att Thomas Bodström gjort ett "utspel" och att Sverige ska "bojkotta OS" så ägnade jag det ingen särskild uppmärksamhet.

Men när man kommit förbi Aftonbladets olika rubriker där man kallat på uppmärksamhet med ordalag som "krav" så ser det ut som en helt fruktansvärt vettig idé - "...Sverige [bör] bojkotta OS-invigningen och ceremonier och bara åka dit och hämta guldmedaljer"

Sammanfattat så kan man säga att:

* Sport och politik inte ska gå ihop.

* Invigningar och avslutningar är inte sport, det är propaganda

* Alltså borde man kunna skilja dem åt och bojkott borde inte gå i vägen för sportens "helighet"

Men SOK är envisa och kan nog inte avstå från att glänsa sig i den kinesiska solen.

Det vore annorlunda om det var någorlunda suddigt vad som pågick i konflikten. Dessutom är jag inte den som automatiskt är emot att odemokratiska stater får OS. Men under pågående konflikt och där det handlar om statsterror så måste man ändå någon gång kunna sätta ner en sportslig fot och inte bara blunda för precis allt som inte har med pingis att göra.

Vänd på pappret!

image373Så var det då äntligen klart efter vad känns som åratal av väntan, jag har äntligen fått mitt älskade kontorsjobb. Ida har tidigare sagt att man inte kan drömma om att vända papper (dessutom har jag varit otroligt vag i beskrivningen om vad jag egentligen skulle göra på kontor, så man förstår henne)
Den 16:e april börjar jag jobba på antagningsenheten och jag är störtnöjd. Lön, kaffekoppar, papercuts, kisande framför datorskärmar, övertid, tidiga morgonar...ah. Sexual eruption.

Dessutom är det fint att det är exakt 23 meter ifrån dörren.

Sedan börjar även Schtefan så då kan man vara nya tillsammans och samla upp mod till att våga fråga om man kan kissa.

Åh, jag måste hitta en personlig kaffekopp tills dess. Undrar om det redan är någon som har en "I got 99 problems but a bitch ain't one" mugg där. Det kan bli kaos om jag får tag på en sådan.

Så mycket att förbereda.

Your street? My street?

image372Det är lite som att gert fylking gått två fristående kurser i internationella relationer, sett en halv michael moore film och sedan tror att så länge han talar malmö-dialekt med brytning så är det fritt fram att skrika saker som om det vore en d-12 konsert.

Din gata i P3.

Ännu ett program som retar gallfeber på folk och ännu ett par programledare som maktgalet inte kan ta till sig kritik. Varför inte hålla sig till the voice med sånt här? Mångfald i public service i all ära, allt behöver inte vara the very best of Suede i P3, men vafan.

Sen hjälper det väl inte att alla som startar facebook-klubbar kring programledarhat är precis lika onyanserade och blåsta som de som sänder det.

Återigen sitter jag i mitten och gnäller åt båda håll när jag egentligen borde få slut på detta hippie-tjafs till hemtenta.

Snö?

image371Petra har en teori som lyder: "lägger det sig inte så är det ej snö, det är nederbörd", något som jag själv bestrider. Men SMHI har en helt annan teori om vad vi ser utanför just nu.

"Det vi ser utanför fönstret just nu i Götaland och stora delar av Svealand är egentligen bara ett bakslag på våren," säger Alexandra Ohlsson, meteorolog vid SMHI.

Så nu vet ni att bakslag på våren också är färgat vitt.











Jachemash

image369Nu åker jag till Prag igen, hoho!
Nastravje!

Ses på torsdag!


































Schlogger

Det har varit så hemskt, tårarna bara sprutade, sa Perrelli till SVT om festivalpressen.

Det är klart hon säger den gamla schlagerräven.

Alltså det är klart jag bryr mig, det fattar ni ju. När jag dessutom ser henne sitta och använda alla möjliga knep för att verka som om det vore hennes största grej i livet så går mitt stora schlagerhjärta itu.

Eller nej. Jag har ju inget. Men jag och Petra valde att efter en halv påse schlagerchips och ett par vinbärsgeléglas (vi har diskat ur två stycken, de är fantastiska) bordeauxvin (jag var tvungen att läsa flaskan för att stava rätt) att rösta på BWO. Men vi visste inte om telefonnumret var 099 eller 090 så det sket sig och därför och endast därför som Perelli vann.

Men det plågsammaste är som sagt att genomlida hennes gester, som uppkommit av tre anledningar.
1, hon är så pass van vid amsterdamnaglar att hon håller dem borta från naturliga, mänskliga rörelsemönster
2, hon struntar egentligen i om hon vinner men hon vet att vinst ger en garant för stadigt cash-flow och highlights blir allt dyrare i dessa dagar.
3, En vinst hänger på att far- och mormödrar landet runt tror att hon är girl-next-door.

Trots att hon har hållit på i 73 år med detta så sitter hon alltså ändå med Richard Gere böner och försöker se ut som att hon tänker "åh herregud vad alla andra är duktiga jag är bara glad att jag får sjunga jag älskar att sjunga jag har sjungit sen innan jag kunde tala detta är så fantastiskt underbart guu vad jag älskar alla andras sånger" HELA tiden därför att hon rent cyniskt vet att när som helst kan en kamera pekas mot hennes nuna och då får inte en glimt av mänskligt "shit vad svettig jag är varför får vi inte dricka mojitos bara för att vi filmar det är ju festival för fasiken och vad får Sjögrens trumpetare för provision för detta, han är ju inte med i produktionsrättigheterna för singeln"

Nu ska jag avsluta detta med att säga att världens bästa schlager; den som ska vinna varje år..äro.. Claes-Göran Hederström med det börjar verka kärlek banne mig.
8 poäng för kragen
10 poäng för blåset
12 poäng för texten

Free Tibet?

image368När jag läser om de nya demonstrationerna i och utanför Tibet kring Kinas behandling av tibetaner så minns jag tillbaks till mina enda riktigt reaktionära dagar. Det enda riktigt grundade och utarbetade politiska ställningstagandet jag har haft var för Tibet efter framförallt Beastie Boys uppmärksammat den plågsamma ockupationen.

Nu, när det gått drygt 9 år sedan jag fick en månatligt blad från Free Tibet Campaign, så blossar det alltså återigen upp oroligheter. Det verkar som om en blandning av kommande OS i Peking och 49 årsdagen för en av de största upploppen var en tillräcklig gnista för att sprida demonstrationerna från Indien och Nepal till själva Lhasa.

I sådana sammanhang märker man hur vuxen och förbannat konservativ man blir. Men så växlar det till att jag inser att jag till slut lyckas se hur komplexa dessa situationer är. SAmtidigt som jag egentligen inte orkar tala om autonomi, frihet från förtryck och kulturrevolutioner längre.

Jag orkar inte med rädda-barnen-kids som ska göra fältarbete i Sudan om women and empowerment.

Jag ids inte lyssna på en "dom-gick-ju-bara-in-för-oljan-fattaruju" diskussion till.

Jag får små ryck i ögonlocken om jag läser en enda rad till om låtsas-akademikers analyser kring huruvida sossarna eller moderaterna är de största fascisterna eller hur Bush är en nazist.

Jag får sepe-ryck på vänsterliberaler och högerliberaler och vill helst bara kalla mig rationellt frigjord center men det namnet är ju tydligen också upptaget av en massa bönder.

Jag får helt enkelt försöka hålla mig till mitt. Jag är nog lite konservativ ändå. God save the queen.


Den "innre" processen

image367Dags att rekommendera en blogg till. Jag vet att Alle försöker lära mig att vara mer zen vad gäller andra människor, men när någon bloggar "Om jag skulle få önska mig en senstionellt bra kraft hos en kvinna så blir det sugkraften jag önskar till henne." och sedan bloggkommenterar Aftonbladets nätartikel om konflikten i Kenya med någon form av påhopp om rasism så måste jag få vädra mig. Speciellt eftersom jag har skoluppgifter att göra. Dessutom heter hans blogg "den innre processen" vilket låter som om Tom Clancy helt plötsligt börjat skriva berusad.

Jag klistrar in ett par godbitar så får det räcka så.

"Sanningen är den att svensk media i decennium i sina rapporter om konflikten (Israel/Palestina)medvetet ljugit och propagerat för den apparat av terror de palestinska folkets klanledare bedrivet både mot sitt eget och Israels folk."

"Aftonbladet skulle aldrig ha utmålat deltagarna i de konflikter vi bland annat kan se på Balkan, Irak, Columbia som primitiva stamkrigare. Aftonbladet skulle heller aldrig utmåla Usa som en nationen beståendes av primitiva stamkrigare. Detta till trots att Usa är det land som är flitigaste i världen att lägga sin näsa i blöt, och skicka trupp i syftet att spädda på olika konflikt och oroshärdar för att på så sätt gynna vapenindustrins profitörer."

"Enligt moderaterna är nämligen människor med handikapp en tärande grupp, som de med den starkes rätt anser sig ha rätt att sparka på, och förnedra på allehanda möjligt utstuderat grymma och orättfärdiga sätt."

Det får räcka så eftersom jag vet att ingen bryr sig. Men vafan. Det fria ordet börjar alltmer spela ut sin roll för mig.

Males tell tales

image366P3populär diskuterar machomatlagning och misslyckas då hela argumentet för att ha en diskussion är Per Moberg och Per är inte lika macho som de försöker få honom att framstå som. Det andra exemplet är Gordon Ramsey och han är bara arg, ärrad, är bra på matlagning och har ett fantastiskt vokabulär.

Men Per är inte arg. Han är känslig. Sluta kalla honom macho.















Ny facebook favorit

Helt utan tillåtelse kopierar jag från födelsedagsbarnet Tomas facebook, nästan bättre än cancergrejen, med tanke på användandet av uttrycket ansvar. Grattis tompa!

Jag tar mitt klimatansvar
Jag har värvat 0 vänner.
Jag har bidragit med 0 kronor

Oh my god it gets worse

snillet fortsätter. Jag ber om ursäkt. Detta inlägg sammanfattar bloggaren bättre.

kära IDIOTER som ej tror på klimathotet. detta är för er

Skrivet av Älska Schulman 27 februari 2008, klockan 17:07

Till er idioter som tror att all olycksbådande snack om klimathotet och växthuseffekten är båg och fejk.....titta ut genom fönstret och registrera en vita snön som ligger på vägarna.

Va? Finns det ingen snö där? Men nog faller det i alla fall snö? Inte det heller?
Men visst har det väl snöat myckat i alla fall, i år vill säga. Va? Menar du att det inte snöat så mkt alls i år?
"Men" säger jag, "nog är väl detta normalt och så har det väl alltid varit med det svenska vädret, att det regnar under februari och snöar 3 gånger under en hel vinter?".

Inte? Va? Jag kan inte tro mina ögon! Hur kan detta komma sig? Men vänta....kan det bero på att klimatet blivit så varmt på vår jord att rubbat väderbalansen? Jag tyckte jag läste nåt om det nån dag....klimathotet/växthuseffekten kallas det visst. Vad är det?

//Hiro

PS! Läs gärna om hunden som åts upp av en orm här. Lika onormalt som att det snöat så lite denna, och de föregående, vinter


It's got to be

Om det är en sak som får en att aldrig starta en blogg eller vänta i flera månader innan man skriver minsta lilla så är det andra människor. Inte bara känslan av att om jag inte har något bra att skriva om så låter jag bli helt och gillar inte vardagliga uppdateringar utan att jag verkligen Hatar andra människors bloggar.

Jag hatar aftonbladets bloggare alldeles särskilt då de alltid kan kommentera artiklar med sina dumma, felstavade åsikter om allt och ingenting.

Läser jag om Barnsleys vinst över Chelsea så är det något fån vid namn "att älska alex schulman" som bloggar om det. Så kollar jag hans sida och allt är så dåligt och tråkigt att jag vet inte vad. "Lite mindre synd bara att Nordmans urusla låt gick vidare och att SVT hade ett sånt dumskalleaktigt upplägg på Andra Chansen." //"Men nu är min ändhållplats nära och jag börjar äntligen få mer och mer mod. Medan jag sitter och peppar mig själv för att gå fram till henne försöker jag komma på nån riktigt "slick" raggningsfras som ska se till att jag inte får ett nej." //"Det vart ännu en flopp av Floppa"//

Och det är ändå bara en av flera tusen. Men det är nog som demoband - man hatar alla andras som inte är ens vänners eller ens eget.

Fot 2

Jag har fortfarande bara en halv nagel på högra stortån, men den är inte lika känslig. Dock är det väldigt svårt att duscha utan att få en droppe på den jäveln. Mycket obehagligt och jag blir tvungen att stå som en flamingo.

Mamma är alltid en stor tröst. Hon säger att det kommer ta aslång tid innan den blir någorlunda normal. Sen ska hon alltid vara värst med sin cancer och allt. Hon har i alla fall stortånaglar.

Apropå cancer så älskar jag facebook. Har sett ett par människor med cancerfondens logo på sin sida. På samtliga står det

Jag stödjer Cancerfonden.

Jag har bjudit in 0 vänner
Jag bidrar med 0 kr via SMS varje månad!

Vi tänker besegra cancer, vill du vara med?

Det låter snarare som om de är på cancerns sida.

What's with these homies dissin' my girl?

image363Min egen look-alike Dexter är..ja jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Petra var den som startade det (det krävs alltid en som startar en look-alike) och sen när folk tillfrågas så säger de "joo, lite grann kanske" (detta krävs för att legitimera look-alike diskursen) och sedan rullar det på.

Min förra look-alike var Josh Hartnett, mest för att Becka hade sett 40 days and 40 nights och tyckte att han rörde sig likadant som jag och bara tänkte på att runka. Honom kunde jag initialt inte acceptera som look-alike men han beskrevs ändå som en pudding senare så det var enklare att acceptera än Dexter.

Fast Dex är ändå lite arty.

Den märkligaste liknelsen var Snigel-Anna som påstod att jag var lik Audrey Hepburn.

 

Ändå är jag märkligt fascinerad vid liknelser. Jag kan aldrig hålla klaffen om det. Det är en sanslös besatthet som går in i mitt huvud och som får mig att säga "är han inte typ som en blandning mellan den där killen i Heroes och Carlton i Fresh Prince?" och jag kommer aldrig på namnet på den ena. Att Petra ens orkar med mig. Det gör hon kanske inte. Nu skäller hon på mig för att jag bara sitter här.

CSI : Hisingen

image362Efter att ett gäng ungdomar spridit "skräck" i grannskapet Backa på Hisingen häromdagen intervjuades någon inom Hisingens Crime Scene Investigation unit på tv4-nyheterna där han blev tillfrågad kring två incidenter; en där en väktare blivit stenad och en där polis blivit utsatt för ägg-terror.

Vad jag minns gick intervjun till någotlunda såhär;

- Ser ni några kopplingar mellan de här två dåden?
- Nä alltså det är ju två olika händelser med(.... )en timme emellan(....) komplicerat med vittnesmål(...)
- Så inga kopplingar mellan dåden?
- Nä, det skulle kanske vara att det nog är samma gäng båda gångerna.


whooo are you

who who

who who

This hero of mine

Just det, min dator är tillbaks från reperationen. Det är sanslöst hur mycket man måste installera för att ens göra de vardagliga IT-ärendena. Från att ominstallera windows och patcha upp den så skulle jag gå in på telias hemsida, ge besked till CSN och kolla mitt schema.

Men nä, då måste man installera java, flash, föra över bank ID och ladda hem adobe reader och starta om datorn 5 gånger.

Gud vad jag gnäller.


En helt ny karriär

Som ni kanske vet är jag inte bara skribent, musiker, astronaut, terroristexpert, estradör och charmigsåinihelvete utan även fotbollsspelare. Allt i mitt eget huvud.

Men fotboll har jag alltså försökt att börja spela. Efter att i endast en vecka vid 6 års ålder spelat fotboll i Triangelns IK i Eskilstuna (big it up) så hatade jag fotboll fram till 17 års ålder och inte långt efter detta började jag heja på Chelsea i vått och torrt. 

I höstas fick jag chansen att träna med ett division 7 lag på heden varje söndag och tokglad sprang jag och köpte fotbollsskor. Men nu börjar deras säsong så jag hoppar av då mina skillz inte helt är i par med division 7. Men helt klart korpen så jag hoppas fortfarande på en transfer medans fönstret är öppet. Jag är inte dyr och har endast en mindre assistbonus och övergångsklausul som standardkontrakt.

Nu är jag dock skadad. I början av min nyfunna karriär åkte min högra stortå på en smäll och blev till slut blå. I går trillade den av och jag svimmade nästan. Jag hanterar inte riktigt sådant och nu haltar jag omkring och försöker att inte tänka på det. Det är bara för obehagligt.

Dagens ironi

I Aftonbladet varnas Björn Gustafsson för att han måste ta sin nyfunna popularitet med lugnet i behåll - av Robert "ja- tack-fakturera-som-vanligt" Gustafsson.

Risken finns att Björn Gustafsson kan göra fel saker i stundens hetta, säger han.

" Han måste skaffa sig en agent som håller i tyglarna. Lära sig sondera erbjudanden och våga tacka nej helt enkelt."

 

Självinsikt is a wonderful thing.


yarr

Jag får tillbaks min dator i veckan. Troligtvis.

För att fira detta har GP idag en artikel om LAN och som vanligt ligger en kille och sover framför sin dator efter att ha dygnat i 48 timmar.

Men det roliga är genusaspekten i det hela.

Counterstrike och World of Warcraft är spelen som gäller. Även för en del av de cirka tio tjejer som deltagit.
- Man kan gå hur långt som helst i dem och träffar spelare från hela världen. Jag har sovit max tre timmar, säger en sömndrucken Mira Lindgren.
Att tjejer väljer att delta blir allt vanligare.
- Nu är det definitivt fler tjejer som spelar. Det beror bland annat på att det nu finns andra spel som inte är våldsamma. Till exempel Guitarhero och olika dansmattespel, säger Åsa Högström som är IT-lärare.

Hon viker upp en dansmatta som kopplas till datorn och där det gäller att sätta ned de egna fötterna på rätt ruta i rätt ögonblick för att få sin datorfigur att ta de rätta dansstegen. Ett slags datornördarnas Let's dance.


Åsa - you riot grrrl you. Sisters are doin' it for themselves.