I bet that you look good on the dancefloor

53263-193Det går en trend bland många förstå-sig-påare inom musikbranschen och dess recensenter att underverket internet för människor samman musikaliskt. Men framförallt har jag märkt att allt fler ställer frågan ”är skivkontrakt egentligen fortfarande något band behöver?”.
Många skriver krönikor om att man lätt kan nå ut med sin musik genom att ge ut den gratis och därmed borde skivkontrakt vara oerhört daterat och överskattat.

Detta vore möjligtvis sant om: 1; alla vore hippies som bara vill nå ut med sin musik för att beröra andra och 2; folk som lyssnar vore av en sådan natur att de gillar demoband och kan ge dem en värdig chans. Vad gäller nummer 1 så är det väldigt få som inte vill kunna leva på sin musik och därmed har ett intresse av pengar och kändisskap.
Dessutom tror jag att folk generellt är lika ointresserade av demoband som jag är, såvida det inte är vänner och bekanta som spelar.

53263-199De som inte har band och bara är genuint intresserade av musik är inte speciellt trogna och har en koncentrationsförmåga som bara marginellt överträffas av en nyfödd brännmanet.
De som har band (resterande 93% av befolkningen) är alldeles för upptagna med att upplysa alla på helgon.net om deras nästkommande spelning på Diamond Dogs för att kunna lyssna på någon annans band.
Det finns en musik-community som går ut på att man lägger upp sina demos och kan recensera andras. Detta resulterar i att alla hyllar sitt eget band och totalsågar andras för att komma högre upp på listan.


Den fina sagan om Arctic Monkeys som genom en stabil fan-base lyckas få spelningar över hela England och blev oerhört populära utan skivkontrakt kan högst osannolikt upprepas och då knappast i Sverige. Dessutom är det en framgångs-saga av just den anledningen att – just precis – de fick skivkontrakt efteråt.
Skivkontrakt är inte var det har varit, det är jag väl medveten om. Men att bli spelad på radio händer mycket sällan om man inte är signad. Oavsett hur mycket man når ut med sin musik på internet så kan det nog inte gå upp mot att för första gången höra sin låt spelas direkt efter Ekot. I Sverige lär man aldrig tjäna enorma pengar men att inte behöva trycka 2000 CD-R skivor själv eller att slippa styra upp ett boende i Örebro inför fiskfestivalen är värt mer än pengar.

Vad gäller kändisskap kommer det nog ordna sig för mig också så fort mitt sex-tape med Mischa Barton läcker ut på YouTube.

Kommentarer
Postat av: alle

kom online på msn så jag kan spela duellen med dig. i love duellen.

Postat av: Anonym

du borde börja ge bildcred till alla bilder du har på din blogg....

2006-12-20 @ 19:34:29
Postat av: ida t

can´t wait for ditt sex tape!

2007-02-06 @ 09:12:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback